Diş hekimliği öğrencileri mezun oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Diş hekimliği öğrencileri mezun oldu


 

MEÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, görkemli bir mezuniyet töreni ile geleceklerine uğrulandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversitenin Akdeniz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Mersin Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Karaselçuk, öğretim elemanları, idari personel ve mezunların yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitenin Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı öğrencileri tarafından dans gösterisi gerçekleştirildi.

 

“ÜNİVERSİTEMİZDEN ALDIĞINIZ EĞİTİM İLE MESLEĞİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE İCRA EDECEĞİNİZE, VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE HİZMET EDEN İYİ BİRER HEKİM OLACAĞINIZA İNANCIMIZ TAM”

Mersin Üniversitesi olarak ülkenin ihtiyaç duyduğu çağdaş ve nitelikli insan gücüne pırıl pırıl değerli gençler kazandırabilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek açılış konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Yaşar, "Bugün, öğrenci olarak geldiğiniz Üniversitemizden birer diş hekimi olarak ayrılıyorsunuz. İnsan sağlığına ve yaşamına birebir dokunan bir mesleğin temsilcileri olarak; Üniversitemizden aldığınız eğitim ile mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğinize, vatanımıza ve milletimize hizmet eden iyi birer hekim olacağınıza inancımız tam. Sizlerin gösterdiği ve elde ettiği başarılar, Üniversitemizi daha da yüceltecek ve onurlandıracak. Hepinizi mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum." dedi.

Mezun öğrencilerimizin velilerine de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, "Hiç şüphesiz, bugün hayatlarınızdaki en özel ve gururlu günlerden birisini yaşıyorsunuz. Gözünüzden bile sakındığınız evlatlarınız artık birer hekim oldular. Onların her zaman yanında oldunuz. Bizler de evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştirmek ve iyi birer diş hekimi olmaları için çok çalıştık. Evlatlarınız, sizlerin ve hocalarının emeklerinin karşılığını bugün alacakları diplomaları ile verecekler. Diş hekimliği eğitimi gibi zor bir süreçte evlatlarınızın maddi ve manevi yanında olduğunuz için şahsım ve Üniversitem adına sizlere sonsuz teşekkür ediyor, hepinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin öğretim elemanlarını bu anlamlı günün en önemli mimarlarından olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yaşar, "Öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri için bilgi ve deneyimlerinizi onlara aktardınız. Davranışlarınızla onlara olumlu örnek oldunuz. Hem teorik hem de pratik anlamda öğrencilerimizi tam donanımlı birer diş hekimi olarak yetiştirdiniz. Sizlere de emekleriniz için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Son olarak tüm mezunlara yaşamları boyu sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Yaşar, "Ülkemizin sizler gibi nitelikli gençlere her zaman ihtiyaç duyduğunu asla unutmayın. Hedeflerinizin peşinden giderken sabırlı ve azimli olun. Mersin Üniversitesi’nin kapısı sizlere her zaman açık olacak. Şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

 

“SİZLER BU ÂNA, HAYATIN SİZE ÇIKARDIĞI HER ZORLUĞA RAĞMEN HAK EDEREK GELDİNİZ”

Rektör Prof. Dr. Yaşar'ın açılış konuşmasının ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Akademik hayatım boyunca pek çok mezuniyet törenine katıldım. Ve istisnasız her seferinde olağanüstü hissettim." diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dile kolay, hekimlik sanatı eğitim gibi çok zor bir sürecin sonuna gelmiş, eğitim hayatlarının başından bu yana çok çalışmış, fedakârlık göstermiş gencecik bireylerin emeklerinin taçlandırıldığı bu törende heyecanlanmamak kolay değil." ifadelerini kullandı.

Bu başarının en büyük ortaklarının mezun öğrencilerin bu seviyeye gelmesi için en büyük fedakârlığı gösteren aileleri olduğunu belirten Prof. Dr. Atıl, "Aileleriniz burada bizlerle, yanımızda olmaları, başarınızı paylaşıyor olması anlamına gelir. Ben bugün âdet olduğu üzere sizlere hekimliğin anlamını anlatmak istemiyorum. Sizlere; sizi bekleyen maceranın ne kadar zorlu olduğunu, çok büyük bir sorumluluk alacağınızı, sanatınızı bir meslek gibi görmeyip hayat tarzı olarak kabul etmeniz gerektiğini, en büyük görev ve alışkanlığınızın her zaman sorgulamak, bilimsel doğruyu aramak ve bulduğunuzu düşündüğünüzde yine, yeniden ve her zaman sorgulamak olduğunu da hatırlatmayacağım." dedi.

Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Atıl, "Size emanet edilen hastalarınıza sağlık verirken cephanenizdeki en güçlü silahları sahiplenme, anlayış ve sempati olduğunu da hatırlatmayacağım. Hekimin cesur olması gerektiğini ama nezaket olmadan cesaretin hoyratlık olduğunu, sizlerin toplum nezdinde çözüm üreten, birleştiren ve eğiten kişiler olmanız gerektiğinden de bahsetmeyeceğim. Çünkü şahsen bana bunları gayet iyi öğrendiğinizi ispat ettiniz arkadaşlar. Olağanüstü bir dönemde, çok zor şartlarda, eğitim sürecinin sonuna gelmiş, covid geçirmiş, deprem geçirmiş, yaşamış, korkmuş, yorulmuş, yıpranmış ama vazgeçmemiş bu cesur çocuklara bir tavsiye verme ihtiyacı duymuyorum. Sizler bu âna, hayatın size çıkardığı her zorluğa rağmen hak ederek geldiniz." ifadelerini kullandı.

Son olarak mezun öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Fethi Atıl, "Sayın meslektaşlarım, camiamıza hoş geldiniz. Sizleri sevgi ve saygıyla aramıza kabul ediyoruz. Meslek hayatınız boyunca ulaşacağınız hedefleri kazanacağınız başarıları merakla bekliyoruz. Ne kadar güzel bir gün değil mi?" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atıl'ın konuşmasının ardından mezun öğrenciler adına söz alan fakülte birincisi Diş Hekimi Sevtap Şimal Reyhan, "Beş yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu, mezun oluyoruz. Fakat içimizde buruk bir sevinç yaşıyoruz. Çünkü bu fakültenin ikinci mezunları olarak birçok şeyi ilk kez beraber tecrübe ettik ve çok değerli anılar biriktirdik. Şimdi ise alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anları paylaştığımız fakültemizden ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Fakülteyi böylesine güzel bir dereceyle bitirmemde ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın payları büyük. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Mezuniyetimiz kutlu olsun. Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın." dedi.

Açılış konuşmalarının sonrasında fakülte birincisi Sevtap Şimal Reyhan'a temsili diploması ve plâketi Rektör Prof. Dr. Yaşar tarafından takdim edildi. Daha sonrasında fakülte birincisi Sevtap Şimal Reyhan, 2022-2023 mezunları adına yaş kütüğe isim plâkasını Rektör Prof. Dr. Yaşar ile birlikte çaktı.

Fakülte ikincisi Şazer Kirazdere'ye temsili diploması ve plâketi Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara; fakülte üçüncüsü Esra Dağ'a ise temsili diploması ve plâketi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl tarafından takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere belge takdiminin ardından, diğer mezunlara da temsili diplomalarının verilmesinin sonrasında Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Gümüş tarafından mezunlara hekimlik andı okutuldu.

Mezuniyet töreni, hekimlik andının okunmasının ardından mezunların keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA