Tehlike yaratan metruk binalarla mücadele sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tehlike yaratan metruk binalarla mücadele sürüyor


 

Akdeniz Belediyesi; vatandaşların can güvenliğini eden, görsel açıdan da kirlilik yaratan terk edilmiş binaların yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen İşleri ekipleri, son olarak Mesudiye ile Bahçe Mahallelerinde sahiplerince terk edilen 2 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, görsel kirlilik yaratan ve kent estetiğini bozan, kimi zaman sosyal sorunlara da yol açan terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; son olarak yasal süreçleri tamamlanan Bahçe Mahallesi 4623 Sokak ile Mesudiye Mahallesi 62 ada 15 parsel üzerinde bulunan terk edilmiş 2 binanın yıkımını, iş makineleri desteğiyle gerçekleştirdi. Yıkım öncesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sokaklara şerit çekerek güvenlik önlemi aldı.

 

“METRUK BİNALAR EN ÇOK ŞİKÂYET GELEN KONULARDAN BİRİ”

Mahalle muhtarları ve vatandaşlardan gelen şikâyet konularının başında metruk yapılar olduğuna dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; talepleri yerine getirmek için de yasal işlemlerin en kısa sürede başlatıldığını vurguladı. “Sahiplerince terk edilen metruk binalar, zamanla insanlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlikeler yaratıyor” diyen Başkan Gültak, “Görsel ve estetik açıdan da kirlilik yaratan bu tür harabe yerler, kimi zaman madde bağımlılarınca mesken tutulduğu için halkın huzurunu bozup sosyal sorunlara yol açabiliyor. Dolayısıyla metruk yapılarla ilgili şikâyetler en ivedi şekilde işleme konulup ekiplerimizce sonuçlandırılıyor” şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR…

Fen işleri ekipleri; terk edilmiş binaların yıkımı sonucu ortaya çıkan tonlarca moloz ve atığı da yine iş makineleri yardımıyla kamyonlara yükleyip mahalleden uzaklaştırdı. Sahipleri tarafından terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmalarına tanık olan mahalle sakinleri, bu tür yapıları kimi zaman oyun alanına çeviren küçük çocuklarının can güvenliğinden büyük endişe duyduklarını dile getirerek, duyarlılığı için Akdeniz Belediyesi ve fen işleri ekiplerine teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA