Türkçe öğrenmekle kalmayıp türkü de söylediler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkçe öğrenmekle kalmayıp türkü de söylediler


 

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) uluslararası öğrencileri Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinden mezun oldu. Törende ‘Keloğlan’ adlı tiyatro gösterisini sahneleyen mezunlar ayrıca şiirler okuyup, türküler de söylediler.

Haber Merkezi 

 

Mersi Üniversitesi (MEÜ) Türkçe Öğretimi ve Uygulama Araştırma Merkezi (TUAM) 2022-2023 eğitim öğretim yılı YTB (Türkiye Burslusu) öğrencilerinin mezuniyet törenini gerçekleşti. Yenişehir Kampüsümüz Nevit Kodallı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören,  Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törendeki açış konuşmasına “Biz konuşmayacağız artık, sizler konuşacaksınız. Bakalım ne kadar Türkçe öğrendiniz? Şairin dediği gibi, ‘Kırmızı gülün alı var’ demesini, ‘Nereden inceldiyse oradan kopsun’ demesini becerebiliyor musunuz? Ona bakacağız’ diyerek sözlerine başlayan TUAM Müdürü Prof. Dr. Namık Kemal Şahbaz, "Ben sizinle gurur duyuyorum. Biz bir yıl eğitim verdik. Burada temeliniz atıldı. Gelecek yıl ve daha sonraki yıllarda Üniversitemizin öğrencileri olacaksınız. Hayatınızda ve meslek yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum." dedi.

 

TÜRKÇE KONUŞMAKLA KALMADILAR TÜRKÜ DE SÖYLEDİLER

Mezun öğrencilerin sahnelediği ‘Keloğlan’ adlı tiyatro gösterisinin ardından; öğrenci Amany Abbas, Ceyhun Atuf Kansu'nun ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ adlı şiirini okudu. Yine mezun öğrencilerin TUAM'da öğretilen ‘Dil öğrenmek sadece kitap okumak değildir. Bir dil içinde yaşamaktır. Bu yüzden sadece Türkçeyi değil Türk kültürünü de öğrenmeliyiz’ ilkesinden yola çıkılarak kurduğu TUAM Korosu; sırasıyla Sivas Yıldızeli türküsü "Dostum Dostum", Sivas yöresinden Âşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım", Edirne türküsü "Yüksek Yüksek tepelere", Şanlıurfa türküsü "Delalım", Erzincan türküsü "Büyük Cevizin Dibi", Kırşehir yöresinden Neşet Ertaş türküsü "Bahça Duvarından Aştım" ve Ağrı türküsü "Sine Sine" adlı türküleri okudular.

 

ŞİİR YAZIP OKUDU

TUAM Korosu şefi Zekiye Noyan'a TUAM Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hamza Menken'in plaket vermesinin ardından saz sanatçısı perküsyon ustası Bülent Coşkun'a TUAM Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Faik Kanatlı teşekkür belgesi takdim etti. "Bir gün Türkçeyi bu kadar iyi bir şekilde öğreneceğimizi düşünemiyorduk bile" diyerek mezun öğrencilerden Niven Crispon'un kendi yazdığı “Seni Gördüğümde’ adlı şiirini okumasının ardından dört kişilik bir mezun öğrenci grubu kendilerini yetiştiren hocalarına teşekkür konuşması yaptılar.

Mezun öğrencilerin tanıtıldığı video gösterisinin hep birlikte izlenmesinin ardından mezuniyet belgelerinin takdimine geçildi. TUAM Müdürü Prof. Dr. Namık Kemal Şahbaz, TUAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Gör. Zeliha Tuğuz, Öğr. Gör. Çetin Berker, Öğr. Gör. Tolga Arslan ve Öğr. Gör. Zehra Kurtulgan öğrencilere mezuniyet belgelerini verdiler.

Tören, mezunların keplerini atmasıyla birlikte sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA