BALIK ÇİFTLİKLERİNDE TRUVA TAKTİĞİ TUTMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİNDE TRUVA TAKTİĞİ TUTMADI!


 

Aydıncık’ta yapılmak istenen balık çiftlikleri ÇED toplantısına ilçe dışından getirilen bazı kişilerin arka kapıdan içeri alınıp, yatırımlara onay verdirilmeye çalışıldığı iddiaları gerilime neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Aydıncık ilçesi Yenikaş Mahallesi, Soğuksu Mevkisinden batıya doğru çok geniş bir sahada su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik birçok firmaya ait 10 adet tesis kurulması için karar verildi.

Hayata geçmesi halinde günde en az 20 bin 460 kg, yılda 7 milyon 467 bin 900 kg pisliğe/atığa neden olacak tesisler için ÇED sürecine ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İlçe müftülük binasında ki toplantı için geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

“SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan da, Aydıncık halkına destek vererek, sürecin takipçisi oldu.

Yöre sakinleri ellerinde pankartları ile tesislere karşı tepkilerini dile getirmeye çalışan Aydıncık sakinleri, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları ile de direnişte karar olduklarını ortaya koydu.

 

DIŞARIDAN ‘EVET’ÇİLER Mİ GETİRİLDİ?

Yöre halkı toplantı salonuna girmek için güvenlik güçlerinin iznini beklerken, tesislere ‘evet’ demesi için ilçe dışından getirilen bazı kişilerin arka kapıdan salona alındığı iddiaları gerilime neden oldu. İlçe müftülüğü önünde toplanan kalabalık salonda resmi devlet görevlileri dışında balık çiftliklerine ‘evet’ diyecek kim var ise onları görmek istediklerini söyleyerek güvenlik güçlerine tepki gösterdiler.

 

İZMİRLİ FİRMAYI “DEFOL” DİYEREK KOVULAR

Salona girmek isteyen yöre halkı salona girişe izin verilmesi ile protesto gösterisine imza attı. Islık, düdük, alkış ve sloganlarla toplantıyı protesto eden Aydıncık halkı, balık çiftliği yapmak isteyen İzmirli firmaya ‘Defol’ diyerek kovdu.

Bölgede balık çiftliği istemediklerine dair tutanağı imzalamak için sıraya giren Aydıncık halkı, direnişte kararlı olduklarını vurguladılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA