Eczacılardan ilaçta KDV zammına tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eczacılardan ilaçta KDV zammına tepki


 

İlaçta KDV oranının yüzde 10’a çıkarılmasıyla 14 bin 900 ilacın fiyatı arttı. Artışa tepki gösteren 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, yaşamsal öneme sahip ilaçta KDV’nin sembolik olması gerektiğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen hafta KDV oranlarına yapılan düzenlemeden ilaç da nasibini aldı. KDV oranının yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarılmasıyla 14 bin 900 ilacın fiyatında artış oldu. Yaşamsal önemdeki ilaca yapılan bu zam hem vatandaşa hem de eczacıya büyük yük getirdi. Düzenlemeye tepkisini dile getiren 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, “Olan yine eczacıya oluyor” dedi.

Başkan Sağır, Haberci Gazetesine yaptığı açıklamada, 7 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ‘Mal ve Hizmetlere Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'da ilaçlar için herhangi bir özel düzenleme yapılmadığı için ilaçlarda da KDV oranının yüzde 10’a çıktığını söyledi. İlaç gibi hayati öneme haiz ürünlerde KDV’nin sembolik olması gerektiğini belirten Sağır, “ Bu konuyu yıllardır dile getiriyoruz. Hatta gıda rakamlarındaki artış döneminde yüzde 1 uygulamasına geçildiğinde aynı durumun ilaçlar için de geçerli olması gerektiğini dile getirdik” diye konuştu.

 

“OLAN YİNE ECZACIYA OLUYOR”

Düzenlemeyle birlikte bir de SGK kaynaklı sıkıntı yaşamaya başladıklarına dikkat çeken Sağır, “Sistemde gerekli düzenlemeler yapılmadığı için dünden bu yana Medula sistemi çalışmamakta. Ayrıca, ürünlerin fiyatının yüzde 2 artmış olması nedeniyle de Medulada bu güncelleme revize edilmediği için kurum ödemesinde eczacıyı zarara sokan bir durum söz konusu. SGK yetkilileri konu hakkında çalıştıklarını söylüyorlar ama ne zaman düzelecek belli değil. Ayrıca, düzeldiğinde de eczacının bu arada hastalarına kurum üzerinden verdiği ilaçlardaki zararının nasıl karşılanacağı da belli değil. Maalesef her zamanki gibi plansızlık ile karşı karşıyayız ve olan yine eczacıya oluyor” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA