CHP’li meclis üyesi mahalleye giremiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li meclis üyesi mahalleye giremiyor!


 

Yenişehir’de çöp ve temizlik hizmeti yetersizliği başta olmak üzere sorunları had safhaya gelen Eğriçam Mahallesi’nin sesi olan CHP’li Meclis üyesi Hacı Bayram Battı, artık mahalleye giremez hale geldiğini söyleyerek belediyeyi göreve çağırdı. CHP’li belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise ayrıştırılan atık toplama sistemine geçtiklerini savunup, faturayı vatandaşa ve atık toplayıcılara keserek, “Toplamak ve temizlik noktasında belediyemizin, kirletmeme noktasında da vatandaşımızın sorumluluğu var” dedi.

HEDİYE EROĞLU
 

Yenişehir Belediyesi 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Birleşimi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mecliste, Eğriçam Mahallesi’nden verilen örnek ile ilçedeki çöplerin toplanması ve temizlik hizmeti üzerinden eleştiriler öne çıktı.

 

“ARTIK MAHALLEYE GİREMİYORUM”

CHP’li Belediye Meclis üyesi Hacı Bayram Battı, geçen ay ki toplantıda Eğriçam’da yaşanan temizlik ve çöp sorunu ile ilgili konuşma yaptığını anımsatarak, “İlgililer bu şikayetler ile hemen ilgileneceğini söylediler. Ancak ne yazık ki her hangi bir bürokrat arkadaş ne ilgilendi ne geldi. Ben defalarca şifahen bunu söylememe rağmen olduğu gibi duruyor. Yani büyük mahallelerde 5-10 milyon dairelerde oturup da varoşlara bakmak çok hoş gelmiyor çünkü görmüyorlar orayı. Ben defalarca söylememe rağmen çöp bidonlarının temizliği kent estetiğinin yapılmadığı çok kötü Suriyeli bir mahalleye dönüşmüş durumda. Ben mahalleye de gidemiyorum. Problemler had safhaya gelmiş durumda. Gülmeyen bir insan var ise ben ona güler geçerim. Yapılmayan bir iş varsa ben de ona gülüyorum” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

 

FATURAYI VATANDAŞA KESTİ

CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise topu vatandaşa atarak, hizmet yetersizliği olmadığını savundu. Özyiğit, “Temizlik konusunda konuşuyoruz ama beni götürmedin bir türlü. Meclis çıkışı birlikte gidelim, teyit edelim. Bu özellikle Eğriçam’da karşılaştığımız bir durum. Vatandaşlar çöpleri genellikle çöp konteynerinin dışına koyup gidiyor. Çöp konteynerleri genelde boş ama yanında yığınlar var. ama kentimizde özellikle geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan sonra izlenimler sosyal medyadan bize kadar ulaştı.

 

“EĞİTİM İLE ÇÖZECEĞİZ”

Kentimizde en yüksek seviyeyi yakalamamız lazım. Halkımız buna, en iyi hizmete layık. Ama kentimizi diğer ilçelerle mukayese edilmez seviyede temiz tutuyoruz. Her bir konteyner ayda üç kez yıkanmakta dönüşümlü bir şekilde. Yıkayarak çevreye koku yaymasını önlemek ve temizliğini sağlamak için buna özel uygulamalar yapıyoruz. Manavlara çiçekçilere özel konteynerler verdik. Organik atıkları bu plastik konteynerlerde toplayın dedik ve bunları da kompost gübre yapımında kullanıyoruz.

Ayrıca atık ayrıştırması yaparak atıkları toplamaya çalışıyoruz. Atığı sıfıra doğru getirerek bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Ama bu bir eğitim süreci.

 

BAŞKAN VATANDAŞA YÜKLENDİ

Yurtdışına gittiğimizde belediye başkanına ‘çöpleri nasıl topluyorsunuz’ diye sordum. Çöpleri belirledikleri günlerde 15 günde bir topladıklarını söyledi. Sokaklara koyduğumuz konteynerlere kaçak olarak çöp atanlara ise ceza uyguladıklarını söylediler. Ayrıca vatandaş metal konteynerinin içine kağıt veya plastik koymuşsa uyarılıyor. Biz ise şöyle bir lüksü yaşıyoruz, ‘benim kirletme özgürlüğüm var’. Yürüyüş yollarında görüyoruz. Sabah 07:00’de yürüyüş yollarında çekirdek, poşet, içecek kutuları yenip yere atıldığını görüyorsunuz.

Yurtdışında kreşlerde bu eğitime başlıyorlar. Biz 40-50 yaşında bu işi öğretmeye çalışıyoruz. Bu işi eğitimle çözeceğiz. Toplamak ve belediye noktasında belediyemizin sorumluluğu var ama kirletmeme noktasında da vatandaşımızın sorumluluğu var” diye konuştu.

 

ELEŞTİRİLERDEN ATIK TOPLAYICILAR DA NASİBİNİ ALDI

Araya giren CHP’li Meclis üyesi Vahap Düzova da, çöp toplayanların konteynerlerdeki atıkları dışarı taşırmasının da sorun olduğunu anımsattı. Bunun üzerine Başkan Özyiğit, “Çöpten geri dönüşebilecek atıkları alan toplayıcılarda maalesef çöpün içine oluşamadığı için çöpün içine girip atıkları dışarı atıyor. Onlarla da mücadele ediyoruz” dedi.  

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA