’Sürdürülebilir şehircilik’ için işbirliği protokolü imzalandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’Sürdürülebilir şehircilik’ için işbirliği protokolü imzalandı


 

Mersin Kent Konseyi ile ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde ‘Tanıtım buluşması ve işbirliği' protokolü imzalandı.

İmza töreninde Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu açılışı yaparken, ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, protokolün hazırlanma ve imza sebepleri hakkında bilgi verdi.

 

“MERSİN’DE TOPLUMSAL DEĞER OLUŞTURMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Daha yaşanabilir bir dünya için işbirlikleriyle, yaptıkları yenilikçi çalışmalarla Mersin’de her geçen gün toplumsal değer oluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Tuğcu, “Bu işbirliğine katılan tüm bileşenlerimiz, şehrimizin son derece önemli, alanlarında değer oluşturan dinamiklerin temsilcileri olarak birer düşünce insanı, birer çevre dostu ve çok kıymetli kimlikler olarak görüyorum” dedi.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE UYGUN STRATEJİLER GELİŞTİRECEĞİZ”

Protokolü gerçekleştirirken iki ana prensibe öncelik verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Barış Salihoğlu ise “İlk prensibimiz ve odağımız, Mersin'in iklim dostu bir şehir olması sebebiyle, sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun fikirlerin ve stratejilerin geliştirilebilmesi için Kent Konseyine bu alanda işbirliği destekli ilerlememiz olacak. İkincisi ise Mersin bir deniz şehri, ancak denizlerinden arzu edilen en optimum seviyede faydalanamıyoruz. Bununla birlikte deniz ekosistemini de yeterince korumuyoruz. Yapılan protokolde, bu çalışmalara da odaklanıyoruz. Bu bağlamda Kent Konseyi ile işbirliği çerçevesinde çalışmalarımıza son halini vereceğiz” diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA