Liman, imar, rant, kıyı yağması…! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liman, imar, rant, kıyı yağması…!


 

Kentin her alanında sermayeye karşı çevre mücadelesi veren Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan, “Kentimizde bir çok konu rasyonel ve hukuksal olmayan yöntemler ile sonuçlandırılmaya çalışılıyor” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU – BARIŞ ÇOBAN

 

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, kent gündemli bir basın açıklaması yaparak, çevre sorunlarına dikkat çekti.

Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesinde 5 kat imarlıyken 18 kat yükseklik izni verilmesine karşı açtıkları davayı kazandıklarını açıklayan TMMOB İKK Genel Sekreteri İbrahim Yücesoy, kentteki bütün planlama süreçlerinde bu tarz konuların takipçisi olacaklarını söyledi.

Ayrıca Silifke ilçesi Tisan Mahallesinin yapılaşmaya açılmasının da mahkemeye taşındığını ve takipçisi olduklarını belirten Yücesoy, kıyı şeridi belirlenmeyerek, kıyı yönetmeliklerine uyulmayan düzenleme ile ilgili yerel belediyeleri, bin bir eksikle yapılan imar planlarını meşrulaştırmaya çalışmakla eleştirdi.

 

“KENTİMİZDE BİR ÇOK KONU RASYONEL VE HUKUKSAL OLMAYAN YÖNTEMLER İLE SONUÇLANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Son olarak Mersin Limanı Genişleme Projesi’ne ilişkin dava sürecini değerlendiren Yücesoy, davanın Danıştay’da 8 ay gibi rekor bir sürede seçim öncesi Mersin aleyhine sonuçlanması sonrası mücadeleyi Anayasa Mahkemesine taşındığını anımsattı.

Yücesoy, “Türlü hukuka aykırı kararlar alınarak aleyhimize sonuçlandırılmaya çalışılıyor” iddiasını gündeme getirerek, “TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak kentimizde yapılan tüm projeleri anayasanın verdiği kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak incelemekteyiz. Bizlerin amacı, kentimizin planlı bir şekilde sürdürülebilir kararlar ile şekillenmesidir. Ancak son dönemlerde özellikle seçim sürecinin de araya girmesiyle birlikte kentimizde bir çok konu rasyonel ve hukuksal olmayan yöntemler ile sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Bizler bu süreçleri bilen, daha önce bu dönemleri yaşayan meslek odaları olarak, kentimizde yapılmaya çalışılan bu tarz proje ve planların sonuna kadar karşısında olacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA