Gülnar’da çocuklar Hacivat ve Karagöz ile buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gülnar’da çocuklar Hacivat ve Karagöz ile buluşuyor


 

Haber Merkezi

 

Gülnar Belediyesi ve Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Anadolu Kukla Sanat Atölyesi tarafından Gülnar'ın mahallelerinde öğrencilere, geleneksel Türk Tiyatrosunun bir parçası olan Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergileniyor.

 Bu sayede öğrenciler hem keyifli zaman geçiriyor, hem de onların eğlenirken öğrenmelerine katkıda bulunuluyor.

Hacivat-Karagöz Gölge Oyununu perdeye yansıtarak öğrencileri eğlendiren Yahya Değirmenci, aynı zamanda Gölge oyununda öğrencilere çeşitli mesajlar verdi.

Bu kapsamda; Gülnar'da Kuskan, Köseçobanlı ve İshaklar Mahallelerinde öğrenciler Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu ile buluşarak, eğlenceli vakit geçirdiler.

İshaklar mahallesinde Şehit Hacı Mustafa Can İlkokulu/Ortaokulunda düzenlenen gölge oyunu programında; Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Celal Kadim, Ak Parti İlçe Başkanı Tevfik Kalemci ve kurum amirleri öğrenciler ile bir araya gelip, onların mutlu ve neşeli anlarına şahit oldular.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar konuyla ilgili yaptığı açıklamada;’’ Beraberce düzenlediğimiz bu etkinliğimizde öğrencilerimize mutlu, eğlenceli anlar yaşatabildiysek ne mutlu bize. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Etkinliklerimiz okullarımızda 13 Haziran'a kadar devam edecektir. Karagöz - Hacivat gölge oyunu ile öğrencilerimize unutulmaz anlar yaşatan Yahya Değirmenci' ye ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

Okul öğretmenleri, bu etkinliğin, çocukların eğlenmesi açısından ve verilen mesajlar ile büyük önem taşıdığını belirttiler. Ayrıca etkinlik konusunda Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kadim'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA