Muhalefetten çok CHP engelliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhalefetten çok CHP engelliyor!


 

Tarsus Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda Başkan Bozdoğan’a yönelik partisinden gelen çelmelere bir yenisi eklendi. Bir gün önce yapılan ilk oturumda iki hizmet odaklı evrakın MHP ve AKP ile hareket ederek, reddedilmesine neden olan CHP’li bazı meclis üyeleri bu defa da, oto galericiler sitesi ile ilgili düzenlemeye Cumhur İttifakı’ndan çok sayıda isim destek vermesine rağmen muhalefet ederek, geçit vermedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın hayata geçireceği projeler, bir kez daha belediye meclis üyelerince engellendi. Belediye Meclisinde sandalye üstünlüğü kendi partisi CHP’de olmasına rağmen bazı isimlerin muhalefete ile birlikte hareket etmesi nedeniyle projeleri sekteye uğratılan Bozdoğan, dün yapılan Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumunda da benzer bir senaryo ile karşılaştı.

Bir gün önce yapılan ilk oturumda iki hizmet odaklı evrakının MHP ve AKP ile hareket ederek, reddedilmesine neden olan CHP’li bazı meclis üyeleri bu defa da, oto galericiler sitesi ile ilgili düzenlemeye Cumhur İttifakı’ndan çok sayıda isim destek vermesine rağmen muhalefet ederek, geçit vermedi.

 

KARAR BEKLENEN KOMİSYONDAN ERTELEME ÇIKTI

Belediyenin Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu, İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu, Temizlik, Çevre ve Sağlık Komisyonu, İmar Komisyonu ve İşsizlikle Mücadele Komisyonlarına havale edilen; Fevki Çakmak Mahallesindeki 28 bin 21 metrekare yüzölçümlü parsele yapılacak Oto Galericiler Sitesi’ndeki 179 adet dükkanın alım satım ve tahsis yetki talebi tartışmaya neden oldu.

Komisyonlardaki görüşmelerde aralarında AKP ve CHP’lilerin olduğu 7 meclis üyesi; mülkiyeti belediyeye ait alandaki 179 adet dükkanın satışına ve 3 yıldan fazla kiralanmasına karar verilmesi ile ilgili yetki talebi için görüşmeleri erteleme talebinde bulundu.

MHP’Lİ KOÇ, “HER ŞEY TAMAM AMA ANLAŞILAMIYOR”

Bunun üzerine Başkan Bozdoğan, evrağı tekrar görüşmek üzere aynı komisyonlara sevk etmek istedi. Ancak araya giren MHP’li Meclis üyesi Nükhet Koç, “Konuyla ilgili 3 komisyon bir araya geliyoruz, toplanmakta zorlanıyoruz. Yapı ruhsatı çıkmış bir şeyin planını değiştiremeyiz. Ekstradan bir daha toplanmak ne değiştirecek? Fikir alınamıyor. Plan yapılmış, ruhsatı çıkmış değişen bir şey olacaksa toplanalım ama ben toplanmama kararındayım çünkü toplanmak bir artı getirmeyecek.

 

MHP ‘EVET’ DİYECEĞİZ

MHP’li Meclis üyesi Ali Şimşek ise, “Biz daha önce Oto galericiler Sitesi’nin yapılması ile ilgili idarenin getirdiği teklife red verdik. Çünkü kat karşılığı ihaleye çıkarılmak üzere encümene yetki verilmesi istendi. Buranın kat karşılığı bir firma tarafından değil, belediye tarafından yapılmasını istedik, bunu niçin de red verdik. İdare de, ‘burayı yapacak paramız yok’ dedi ve biz de, ‘kat ittifakı ile katları tek tek yapıp satabilirsiniz’ dedik. Galerici vatandaşların menfaatine olur dedik, İdare bizim dediğimiz noktaya geldi ve bu yüzden biz ‘evet’ diyoruz. Bu kararda herhangi bir ertelemeye gerek yok. Her şey yapılmış. Bizim oyumuz ‘evet’tir, ertelemeye gerek olmadığı kanaatindeyiz” diye konuştu.

 

“OLAYA HERKES ‘EVET’ DİYECEKTİ, ŞİMDİ DAHA FAZLA İNCELENSİN DENİLİYOR”

Başkan Bozdoğan ise bazı Cumhur İttifakı meclis üyelerinin komisyonlarda teklifle ilgili ret kararı verdiğini anımsatarak, “Bazı şeyleri vülgarize etmekte güçlük çekiyorum. Cumhur İttifakında red verenler var. Bu olaya herkes ‘evet’ diyecekti biz de o yüzden getirdik. Ama komisyonda bile reddedilip, bazı arkadaşlar daha çok görüşülsün dediği için erteledik. 575 başvuru var. Esnaf sırada bekliyor. Ankara’da çok değerli bir yatırımcı yer alıp, oto center açıyor. Bunlar 1, 2, 3 devam edecek çünkü Tarsus halkının buna ihtiyaç var. Çünkü kent içinde böyle araba galerilerinin olması imkansız. Ama bazı arkadaşlara tam anlatılamamış. Tekrar komisyon kurulsun, ben tekrar anlatayım çünkü bu Tarsus için önemli bir proje. 7 meclis üyesi erteleme istediği için de ben de bunu getiriyorum. CHP Grup başkanı da bir açıklama yapsın” dedi.

 

CHP: “İKNA OLMADIK”

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Gürbüz Günaştı ise, “Bu konu dün komisyona havale edilip, bugün görüşüldü. Komisyona katılan CHP’li arkadaşlarımızın çekincesi şu; ‘biraz daha fazla aydınlanmak istedik fakat aydınlanamadık. Bu nedenle iki araya bir dereye getirmeyin, sıkıştırmayın, bunu bir tekrardan görüşelim’ derler. Ondan dolayı bu arkadaşlar erteleme istediler” dedi.

 

“TEKRAR DÜŞÜNÜN” DEDİ TEKLİFİ, İADE ETTİ

Bunun üzerine Başkan Bozdoğan, “Bazen insanlar aydın ve münevver olarak zekasını ve analitik düşünme yeteneğini aktif şekilde kullanabilir. Ben bazı şeyleri bir anlatmak, iki anlatmak, üç anlatmanın da doğru olacağını düşünerek tekrar görüşülmek üzere teklifin aynı komisyona iadesini sunuyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA