İŞKUR stajyerleri fabrika gezdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR stajyerleri fabrika gezdi


 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü 2022-2023 eğitim - öğretim dönemi kurum stajyer öğrencileri ile Yayla Agro tesisine ziyaret gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü bünyesinde ilgili servislerde staj gören öğrencilere, meslek danışmanları tarafından mesleki yönelim test bataryası uygulaması ve danışmanlık hizmeti verilirken mezuniyet öncesi Mersin İŞKUR İş Kulübü lideri tarafından saha bilgilendirmeleri sürüyor. Bu kapsamda; ‘kendini tanıma - ifade etme, iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri" konularını içeren eğitim verildi. Eğitimler akabinde Mersin İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platform üyesi Yayla Agro işbirliği ile öğrencilerin Yayla Agro’ya ziyareti planladı. Mersin İŞKUR işbirlikleri içinde olan Ankara merkezli bakliyat ve hazır yemek sektöründe faaliyet gösteren Yayla Agro’nun, Mersin’de 68 bin 983 metrekare alan üzerine kurulu 57 bin 125 m2 kapalı alan üretim tesisi ile 5 ayrı marka ile yurtiçi pazarında 65 ilde bayilik ve 81 ilde ulusal mağazalar dâhil olmak üzere 60 binden fazla perakende noktasına sahip olduğu anlatıldı.

Yayla Agro’ya ziyarete götürülen öğrencilere üretim tesisi gezisi öncesi, öğrencilerin İşgücü Piyasasına girişi için Yayla Agro İnsan Kaynakları Uzmanı Eren Önal tarafından, yönetim binası konferans salonunda, “piyasa, işveren beklentileri ve mülakat” konularını içeren sunum gerçekleştirildi. Sunum sonunda öğrencilerin İşgücü Piyasası hakkındaki soruları yanıtlandı. Ardından öğrenciler, işletme ve üretim tesisi ilgili bölüm şefleri rehberliğinde gezdirilerek firma bünyesinde hangi mesleklerde çalışanların olduğu ve ilgili pozisyonlarda çalışan personellerin yaptıkları işler, çalışma koşulları hakkında bilgilendirmeler yapıldı, öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Yükseköğrenim hayatına devam edecek ya da ortaöğretim sonrası iş hayatına atılmayı planlayan öğrenciler için rehberlik kapsamında düzenlenen bu ziyaret, işletme yönetimi ve öğrencilerin memnuniyeti ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA