İmamuşağı su bekliyor, MESKİ abonelik istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İmamuşağı su bekliyor, MESKİ abonelik istiyor!


 

Su kaynağına 5 km yakın olmasına ve suyun da boşa akmasına rağmen eski usul tarımsal aboneliği nedeniyle suyu kesilen Silifke’nin İmamuşaı Mahallesine MESKİ’den çözüm olarak; yeni abonelik formülü geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Silifke’nin İmamuşağı Köyü’nde, MESKİ’nin bahçe sulaması yapıldığı iddiasıyla su kesintisine gitmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Su kaynağına 5 kilometre uzakta olmasına ve suyun boşa akmasına rağmen susuz kalan İmamuşağı halkının tarımsal sulama yapmadığını, insani kullanım için su tüketimi gerçekleştirdiğini savunan bölge siyasetçilerine karşı, Büyükşehir Belediyesi geri adım atmıyor.

 

“SU BOŞA AKIYOR, MESKİ BUNU BİLİYOR MU?”

Konu bu defada Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2023 yılı Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısında gündeme geldi.

Bu bölümde ilk olarak söz alan Silifke’den MHP’li Meclis üyesi Ali Usca, konuyu 9 Mayıs 2023 tarihinde yapılan MESKİ genel kurulunun birinci oturumunda da dile getirdiğini anımsatarak, “Silifke’nin İmamuşağı Köyü’nde sular kesilmişti, son durum ne oldu acaba? Arkadaşlar bölgede inceleme yaptılar mı? Sular neden kesilmiş? Bir arkadaşımız, ‘su orada geçici olarak akıyor’ demişti. Köylüler ile konuştum; suyun daim aktığını söylediler, MESKİ bunu öğrendi mi acaba? Acaba bu depoda kaç defa klorlama yapıldı, ne kadar klor kullanıldı?” sorularına yanıt istedi.

 

“İNSANİ KULLANIM İÇİN TALEP OLUŞACAK OLURSA, SU KULLANIMINA İZİN VEREBİLİRİZ”

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ bürokratlarının yanıt vermesini istedi. Abone İşleri Dairesi Başkanı Vekili Saniye Selvi Tezcan da yaptığı açıklamada, “Su kesimi yaptığımız yerler vardı doğru. Geçen genel kurulumuzda bize aktarılırken aboneliklerin iptal edildiği yönünde bilgi verilmişti. Bölgede abonelik iptali söz konusu değil ama suyunu kesip sayaçlarını kapattığımız adresler, geçmişte muhtarlıklar tarafından verilen abonelikler. Yani bahçelere sulama amaçlı yapılmış abonelikler. Yönetmeliğimizde şuan da böyle bir hüküm bulunmakta. İnsani tüketim haricinde bir durum söz konusu olamamakta. Abonelikler aktif duruyor kapatılmadı ama sayaçlar söküldü. Eğer orada insani kullanım için talep oluşacak olursa, tespitte de bulunursak su kullanımına izin verebiliriz.

 

“TALEPTE BULUNSUNLAR, NORMAL ABONELİK VEREBİLİRİZ”

Vahap Seçer ise, “Tarımsal sulama için değil de insani amaçlı talep olursa su verebiliriz” dedi. Ali Usca da, “Zaten hiç biri tarımsal sulama yapmıyor” dedi. Seçer de bunun üzerine, “O zaman talepte bulunsunlar, normal abonelik verebiliriz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA