Gençlere ‘kalfalık’ çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gençlere ‘kalfalık’ çağrısı


 

Gençler Kalfa Programı ile savunma sanayi sektörüne kazandırılacak. Program doğrultusunda üniversite mezunu gençlerin bilgi yoğun ekonominin ön planda olduğu savunma sanayi alanında düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile sektöre kazandırılması hedefleniyor.

Haber Merkezi

 

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türkiye İş Kurumu arasında sektörün işgücü ihtiyacının karşılanabilmesi ve ihtiyaç duyulan yetkinliklerin kazandırılması çerçevesinde imzalanan işbirliği protokolü için harekete geçildi.

KALFA Programı doğrultusunda üniversite mezunu gençlerin bilgi yoğun ekonominin ön planda olduğu savunma sanayi alanında düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile sektöre kazandırılması hedefleniyor.

Yapısal analiz ve tasarım uzmanı, gömülü sistemler uzmanı, radar ve haberleşme sistemleri uzmanı, itki ve motor sistemleri uzmanı ve siber güvenlik uzmanı mesleklerinde en fazla 6 ay sürecek şekilde düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile ülkemizin savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlanarak savunma sanayii alanında yetişmiş nitelikli insan gücü artırılması amaçlanıyor.

 

EĞİTİMİ BAŞARIYLA BİTİREN İSTİHDAM EDİLECEK

Mersin İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamada, prog ile ilgili şu bilgiler verildi; “Eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olan gençlerin ASELSAN,  HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TEI, STM ve SSTEK’de istihdamları sağlanacak. Mezun kursiyerler, bu firmaların iş ortağı olan alt yüklenicilerin bünyesinde de istihdam edilebilmesinin amaçlandığı Kalfa Programı ile genç mezunların yeteneklerinin yetkinliğe dönüştürülmesi ve gençlerimiz ile sektör profesyonellerinin bir araya getirilerek savunma sanayimizin nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Üniversitelerin mühendislik ve temel bilim fakültelerinden yeni mezun olmuş veya lisans mezuniyetinden sonra en fazla iki yıl geçmiş ve 27 yaşından gün almamış gençler KALFA Programına başvuru yapabiliyor. KALFA Programında bu yıl depremzede gençlere öncelik veriliyor. İŞKUR’un desteğiyle programa kabul edilen depremzede eğitim desteği sağlanıyor. Bu gençler 16 hafta yerine 12 haftalık hızlandırılmış ‘KALFA Afetzede Özel’ adını verdiği yoğun bir eğitim programına dâhil ederek programı başarı ile bitiren gençlerin sektörde istihdam edilmesi hedefleniyor. Programa dâhil olacak gençlere birer yetkinlik karnesi veriliyor. Hem SSB hem de YÖK ve İŞKUR’dan onaylı olacak olan bu sertifika, gençlerin diplomalarına da bir kaldıraç etkisi yapması amaçlanıyor.

Protokol kapsamında yürütülecek mesleki eğitim kursları için başvurular www.vizyonergenc.com internet sitesi üzerinden 09.06.2023 tarihine kadar devam edecek olup ilk grup eğitimler için depremzede gençlerin başvuruları öncelikli olarak kabul edilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA