Başkan Yılmaz Mersin’in gururu oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Yılmaz Mersin’in gururu oldu


 

Türkiye genelinde yapılan araştırmada “En Başarılı” Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları listesine ikinci kez adını yazdırarak Mersin’in gururu olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak en zor günlerde en özel projelerle vatandaşlarımızın yanında olduk. Biz birlikte güçlüyüz. Neye ihtiyaç varsa oradayız” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de başarılı hizmetleri ile öne çıkan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye genelinde yapılan araştırmada “En Başarılı” Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları listesine ikinci kez adını yazdırdı.

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarıma ve istihdama kadar birçok proje ve çalışmalarıyla Mersin’in gururu olan Başkan Yılmaz, “Toroslarımıza hizmet etme aşkıyla çıktığımız bu yolda hiç durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TOROSLAR, ÇEVİK BELEDİYECİLİKTE İDDİALI

Dünyada üçüncü, Türkiye'de ise ilk olarak Toroslar'da uyguladıkları Çevik Belediyeciliği başarıyla sürdürdüklerini kaydeden Başkan Yılmaz; “Mersin’in 4 merkez ilçesinden biri olan Toroslarımızın, var olan değerlerini korurken, bir yandan da yeni hizmet ve yatırımlarımızla daha da zenginleştirmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaklaşık iki yılımız pandemiyle geçti. Toplum sağlığını ön planda tuttuk, dezenfeksiyon ve hijyen çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Hızlı çözümlerle üreten yapımızı daha da artırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ve esnafımızın her zaman yanında olduk. 6 Şubat’ta ise ülke olarak büyük bir deprem felaketi yaşadık. Asrın felaketinin yol açtığı yaralar devlet millet eliyle dayanışma içerisinde sarılıyor. Bu noktada Toroslar Belediyesi olarak afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırmaya, yardım malzemelerinin ulaştırılmasından depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz ekiplerimiz, iş makinelerimiz, ekipman ve araçlarımızla destek verdik” diye konuştu.

 

“GÖNÜL BAĞIMIZ, HER ZAMAN YOL HARİTAMIZ OLDU”

Sağlıktan eğitime, ulaşımdan imara, spordan turizme, sosyal belediyecilikten kültürel mirasa kadar her alanda yaptığı çalışmalarla ilçede aidiyet duygusunun daha da ön plana çıkmasını sağlayan Başkan Yılmaz; “Biz, Toroslar’da büyük bir aileyiz. 67 mahallemizi kucaklayarak, her mahallemizin ihtiyaçlarını ayrı ayrı planlıyoruz. Halkımıza hizmete gönülden bağlıyız. İlçemizde kimin ne sıkıntısı varsa, hangi mahallemizde ne gibi bir eksik varsa bize düşen görev her zaman orada olmak, hızlı ve kalıcı çözümler bulmaktır. Elimizden gelenin değil, elimizden geleninin daha iyisini yapma çabasındayız” ifadelerini kullandı.

 

İLÇENİN SİLUETİ YENİLENİYOR

Başkan Yılmaz, çalışmalarını şöyle anlattı: “İlçemizi geleceğe taşıyacak yeni imar planlarımızı tamamlıyoruz. Kent mobilyalarını, atölyelerimizde ürettik. Kilit Parke Üretim Tesisimizde imal ettiğimiz parke, sıcak asfalt, bordür ve kaldırım çalışmalarımızın yanında yeni yollar açarak ulaşımı daha da konforlu hale getirdik.

 

“GÖNÜL BAĞI PROJESİ TÜRKİYE’DE SES GETİRDİ”

Seçim öncesi söz verdiği projelerimizden biri olan “Gönül Bağı Projesi” ile tam kapanma döneminde 310 bin nüfuslu ilçenin 67 mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Salgınla en ön cephede savaşan ve bu uğurda hayatını kaybeden sağlık kahramanlarının anısını yaşatmak amacıyla Korukent Mahallesi’nde inşa ettiğimiz Sağlık Kahramanları Parkı’nı tüm sağlık çalışanlarına hediye ettik.

 

“21 FARKLI BRANŞTA SPOR YAPMA İMKANI”

21 farklı branşta açtığımız kurslarla yılın 4 mevsiminde spor yapma imkanı sunuyor, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyoruz.

 

MİY’E TAM DESTEK

Kentimizin güzide takımı Yeni Mersin İdman Yurdu’na; tesis tahsis ederek ve binlerce taraftar ile destek vererek, sahip çıkıyoruz.

 

 “ENGELSİZ KENT TOROSLAR”

Toroslar Engelliler Akademisi’nde eğitim gören her yaştan özel birey; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılıyor. “Engelsiz Tarım Bahçesi’nde de üreterek engelleri aşmanın en güzel örneği sergileniyor. 'Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ Projesi ile toplu konut binalarının duvarları dünyaca ünlü ressamların eserleri ile bezendi” dedi.

 

KENT MOBİLYALARI, BELEDİYE ATÖLYESİNDEN

İlçenin kent mobilyaları, belediyenin atölyelerinde üretiliyor. Başkan Yılmaz; “Böylece hem ekonomiye katkıda buluyoruz hem de ihtiyaçları anında gideriyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

TOROSLAR KAR FESTİVALİ, ÇUKUROVA’YA DAMGA VURDU

Mersin’de kış turizmi ve sporunda çığır açan Toroslar Kar Festivali, Çukurova’ya damga vurdu. Arslanköy yaylasında ikincisi düzenlenen festival, büyük ilgi gördü. Başkan Yılmaz; “İlçemizde kayak tesisi kurulması noktasında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

TORTEK İLE İSTİHDAMA DESTEK

Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında 48 branşta eğitim gören kursiyerlerimiz, hem meslek sahibi oluyor, hem de iş hayatına katılıyor. Personelimizin tüm üniforma ve kıyafetleri de TORTEK’in usta ellerinde üretiliyor.

 

KARİYER MERKEZİ, İŞ ARAYANLARA UMUT OLUYOR

Başkan Yılmaz’ın seçim öncesi söz verdiği projelerinden biri Toroslar Kariyer Merkezi, vatandaşların iş bulmalarına ve işverenlerin de nitelikli eleman ihtiyacına çare oluyor.

 

TOROSLAR’DA HEDEF SIFIR ATIK

Başkan Yılmaz çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:  “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek, 4'üncü "Sıfır Atık Belgesi'ni aldık. Mersin’de bir ilk olan 1. Toroslar Sıfır Atık Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nı faaliyete geçirdik. Kurduğumuz Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretiyoruz.

 

MİLLİ DEĞERLER YAŞATILIYOR

3 Ocak Zafer Yürüyüşü, milli bayramlarda gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmaları, turnuvalar, cirit, güreş müsabakaları ve konferanslar ile özellikle yeni nesle tarih şuurunu unutturmuyoruz.

 

KUVAYİ MİLLİYE KARARGÂHI TOROSLAR’DA

Kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerimizden biri olan Kuvayi Milliye Karargahı’nı, Buluklu Mahallesi’nde hizmete açtık.

 

EĞİTİME, TOROSLAR AKADEMİ DESTEĞİ
Eğitimde fırsat eşitliğini amaçladık. Toroslar Akademi Projemiz kapsamında 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için ücretsiz Destekleme Kurslarını açtık.Üniversite kazanan öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak ve ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla lisans 3.200 TL, ön lisans 1.600 TL olmak üzere 1.294 öğrencimize burs desteğinde bulunduk.

 

“GELENEKSEL RAMAZAN AKŞAMLARINI YAŞATIYORUZ”

On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferini düzenlediğimiz iftar yemeği ve Ramazan panayırı ile yeniden yaşatıyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerinin keyifli zaman geçirdiği Ramazan Panayırı’nda; tasavvuf musikisi, Hacivat-Karagöz, sihirbaz, İbiş ve tahta bacak gösterilerine kadar dopdolu bir Ramazan programını ilçe sakinlerimizle her gün bir mahallemizde buluşturuyoruz.

 

“İLK EVİM” PROJESİ’NE ARSA TAHSİSİNDE BULUNDUK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İşim” Projesi kapsamında Toroslarımıza kazandırılacak olan 650 sosyal konut için arsa tahsisinde bulunduk.

 

“DEVLET- MİLLET EL ELE YARALARIMIZI SARACAĞIZ!

11 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için depremin hemen ardından teyakkuza geçerek, yardım çalışmalarına başladık ve Yunus Emre Kültür Merkezimizde Acil Destek Merkezi oluşturduk.

Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırmaya, yardım malzemelerinin ulaştırılmasından depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz ekiplerimiz, iş makinelerimiz ve araçlarımızla destek verdik.

Konaklama, sıcak yemek, giyim, psikolojik destek, sağlık, Çocuk Danışma Merkezi, araç koordinasyon ve özel gereksinimli birey desteği hizmetinin verildiği Acil Destek Merkezimizde, Mersin Valiliği, Toroslar Kaymakamlığı ve AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarla da koordineli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

“TOROSLAR’A HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan "En Başarılı 20 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" anketinde halkın teveccühü ile en başarılı 3’üncü belediye başkanı seçilen Başkan yılmaz, yine ORC Araştırma Şirketi’nin hazırladığı son 3 yılın en başarılı 10 ilçe belediye başkanları arasında yüzde 62,4 oranla ikinci sırada yerini aldı.

“Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda Tekno Toroslar Projesi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alan Başkan Yılmaz, Global Kalite Zirvesi’nde ise “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünün sahibi oldu. Başkan Yılmaz’a ödülünü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KKTC) Ersin Tatar takdim etti.

Başkan Yılmaz, Uluslararası Kafkas Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülüne de layık görüldü.

Başkan Yılmaz; “Bunun gururunu yaşıyoruz. Mersinimize, Toroslarımıza teşekkür ediyoruz. Umudumuz, hayalimiz ve hedefimiz büyük. Ancak 4. görev yılımızda da yine en büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimiz olacaktır. Halkımızın huzuru ve mutluluğu için gece gündüz canla başla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA