Akademiden yurtlarda sağlık ve hijyen eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akademiden yurtlarda sağlık ve hijyen eğitimi


 

MEÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim elemanları yurtlarda barınan depremzedelere sağlık eğitimi verip, kişisel hijyen ürünü desteği vererek, uyarılarda bulunuyor, korunma yöntemlerini anlatıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim elemanları depremden etkilenen kişilere temel sağlık hizmetleri ve davranışları hakkında sağlık eğitimi vermeyi sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın konakladığı ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiği Kırkkaşık Kız Yurdu’nda, birinci basamakta yürütülebilen tedavi edici sağlık hizmetleri de depremzedelere verilmeye devam ediyor.

Kişilerin ve toplumun sağlıklı olabilmesi için uygun sağlık davranışları kazanmaları büyük önem taşırken, Üniversite Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı yönetimi de; yurtlarda barınan kişilere sağlık eğitimi yapılmasının önemli olduğunu düşünerek, her iki yurt idaresi ile görüşerek sağlık eğitimleri planladı.

 

HASTALIKTAN KORUNMA DA ANLATILDI

Bu kapsamda 3-17 Nisan 2023 tarihleri arasında; Prof. Dr. Gülçin Yapıcı, Prof. Dr. C. Tayyar Şaşmaz, Arş. Gör. Dr. İren Altınören Evgin, Arş. Gör. Dr. Burcu Ecem Uğuz, Arş. Gör. Dr. Deniz Erdal, Arş. Gör. Dr. Yahya Bolat, Arş. Gör. Dr. Meryem Şerif Ekinci, Arş. Gör. Dr. Duygu Onbaşı, Arş. Gör. Dr. Şahadet Kurnaz ve Arş. Gör. Dr. Altuğ Civan tarafından vatandaşlara anne ve çocuk sağlığı, anne sütü ve emzirme, hijyen ve sanitasyon, temel sağlık davranışları, bulaşıcı hastalıklar ve bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunma, çocuk ve erişkinlerde aşılama, toplum beslenmesi, bebek ve çocuklarda beslenme, cinsel sağlık ve aile planlaması konularında haftada iki gün sağlık eğitimi verilmeye başlandı.

 

KİŞİSEL HİJYEN ÜRÜNLERİ DESTEĞİ VERİLDİ

Eğitimlerin yanı sıra, yurtlarda yaşayan vatandaşlarımıza Mersin Diş Hekimleri Odası Başkanı Nilüfer Karaselçuk tarafından temin edilen diş fırçaları ve diş macunları ile; Üniversite Kozmetik Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Belgin Gözmen Sönmez’in katkılarıyla, merkez tarafından üretilen el dezenfektanı ve sıvı sabun dağıtımı da gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA