Köylülerin kalkınmasına katkı sağlanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Köylülerin kalkınmasına katkı sağlanıyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki Çiftlik Mahallesi’nde, gelir getirici tür ağaçlandırması ile köylülerin kalkınmasına katkı sağlanıyor.

Gelir getirici tür ağaçlandırmalarına ait faydalanma sertifikalarının dağıtıldığı törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kişi, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, Çiftlik Köy Mahalle Muhtarı, orman işletme şefleri ve vatandaşlar katıldı.

Gelir getirici tür olan zeytin ve harnup sahalarının köy halkına sertifika ile dağıtımı gerçekleştirildi. Toplam 251 adet sertifika ile 202.4 hektar alanın 6831 sayılı Orman Kanununun Ek 12. maddesi uyarınca orman ürününden faydalanmak üzere köy halka dağıtımı ile kırsal bölgelerin ekonomisine katkı sağlanması amaçlandı.

Bu doğrultuda yine civar köylerde zeytin, keçiboynuzu ve defne potansiyeline sahip ormanlık alanlarda uygulama devam edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA