CHP’NİN LİSTESİ KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’NİN LİSTESİ KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ!


 

CHP’de büyük kavgalar yaşanmasına neden olan tabanının görüşü alınmadan tepeden belirlenen Mersin milletvekili adaylığı listesi belli oldu! Parti emektarlarını dışarıda bırakarak, ittifak kontenjanları ve torpilli isimlere konu olan liste kimseyi memnun etmedi!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken partilerin milletvekili aday listeleri de şekillendi. CHP 28. Dönem milletvekili aday listesi, parti meclisi toplantısı sonrası belli oldu.

CHP’de büyük kavgalar yaşanmasına neden olan tabanını görüşü alınmadan tepeden belirlenen Mersin milletvekili adaylığı listesi belli oldu! Parti emektarlarını dışarıda bırakarak, ittifak kontenjanları ve torpilli isimlere konu olan liste kimseyi memnun etmedi!

 

BAŞARIR’A VEKİLLİK KALKANI

Mersin adaylarında ilk sırayı Ali Mahir Başarır aldı. Sık sık Ankara veya bir başka şehirden aday gösterileceği iddiası gündeme gelen Başarır’ın partisi tarafından ikinci defa milletvekili olarak tercih edilmesi ve ilk sıraya yerleşmesindeki en büyük etken hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi oldu.

 

EN ÇOK TEPKİ ÇEKEN İSİM, GÜLCAN KIŞ

Listenin ikinci sırasında yer alan Gülcan Kış ise en çok tepki çeken isim oldu. CHP’ye emek vermiş parti tabanından gelen bir isim olmaması Kış’ın en çok eleştirildiği alan olurken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yakın ekibindeki gözdelerinden biri olarak siyasete yönlendirilmesi büyük tepki çekiyor. Hatta aday adaylığı başvurusu sonrası genel merkezdeki mülakat görüşmelerinde torpilli olduğu için bekleyen isimlerin arasından geçip görüşmeye girdiği için parti koridorlarında ‘torpil’ isyanının çınlamasına neden olduğu konuşulan Gülcan Kış’ın, kentin önce gelen güçlü sermaye yapısına sahip ailelerinden birine mensup olması da ‘paranın gücü’ olarak yorumlanıyor.

 

KÜRT MÜSLAMAN OYLAR İÇİN DEVA HAMLESİ

CHP’de milletvekilliği aday listesinin 3’üncü sırası ittifak kontenjanı ayrıldı. İttifak partileri arasında DEVA’nın alabileceği oylar göz önüne alınarak bu çerçevede Mehmet Emin Ekmen, DEVA’dan aday yapıldı.Ekmen’in özellikle sayıları oldukça hatırı sayılır olan Kürt Müslüman oyları alma hesabıyla tercih edildiği iddia ediliyor.

 

TALAT DİNÇER DE TARTIŞMALI İSİM OLDU

Listenin 4’üncü sırasında ise çok tartışmalı bir isim yer aldı. Daha önce AKP’den Belediye Başkanlığı için adı geçen ancak MHP’ye yakınlığı ile bilinen Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer oldu. Sağ kanata yakın olan ancak pek de siyasete karışmayarak renk vermeyen Dinçer’in, 60 bin esnafı temsil etme gücüyle CHP’nin kapılarının ardına kadar açılarak aday yapılması partide tartışma yarattı. 

 

SUÇ MAKİNESİ İDDİASI

Öte yandan partinin listenin 5’inci sırasında milletvekili adayı olarak yer verdiği Hasan Ufuk Çakır hakkındaki iddialar ortalığı karıştırdı. CHP'nin Mersin listesinde yer 1963 doğumlu Hasan Ufuk Çakır'ın aday gösterilmesi tepki topladı.

 

Çakır'ın 2006 yılından bu yana hırsızlık, tehdit, kasten yaralama, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, tehdit ve hakaret gibi olaylara karıştığı, bunun resmi kayıtlara geçtiği iddia edildi.

Çakır'ın hırsızlık, tehdit, kasten yaralama gibi kayıtlarda adının geçtiği ifade edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA