KORKUTAN UYARI KALDIRILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUTAN UYARI KALDIRILDI


 

Hatay’da meydana gelen iki deprem sonrası Mersin Valiliği, deniz kıyısından uzak durma uyarısı yaptı. Ancak daha sonra büyük korkuya neden olan uyarı kaldırıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin afet bölgesi genelinde etkili şekilde hissedildiği öğrenildi. Depremler sonrası AFAD’dan İskenderun için deniz seviyesinde 50 cm yükselme uyarısı yaptı.

 

UYARI KALDIRILDI

Mersin Valiliği de yine Mersin için deniz kıyısından uzak durma uyarısı yaptı. Uyarıda, “Vatandaşlarımızın deniz kıyısından uzak durması önemli rica olur” denildi.

Ancak daha sonra uyarı bir saat sonra kaldırıldı. Valilik konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı Kandilli ile yapılan değerlendirilmeler sonucunda kaldırılmıştır” denildi.

 

DEPREMDE DENİZ YÜKSELİYOR

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sonra Hatay'ın İskenderun ilçesinde sahil yolunda deniz seviyesi deniz yükseldi. Deniz yaklaşık 200 metre içeri girerek Mete Aslan Bulvarı'na doğru taştı. Depremin 4'üncü gününde deniz suyu sahilden çekildi yerine çamur kaldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA