OKULLAR TIKA BASA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLAR TIKA BASA!


 

10 ili vuran depremler sonrası büyük göç alan Mersin’de eğitim sıkıntılarla başladı. 7 bin öğrenci için nakil işlemi yapılan Mersin’de kamplarda, yurtlarda her kademeden sınıflar oluşturularak adeta eğitim seferberliği başlatılsa da okulların yetersiz kapasitesi nedeniyle tıka basa hale geldiği görüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

İki büyük deprem sebebiyle gecikmeli başlayan ikinci eğitim öğretim dönemi için Mersin’de de ilk ders zili çaldı.

Ancak deprem felaketinin vurduğu illerdeki öğrencilerin farklı kentlerdeki okullara nakilleriyle ilgili süreç devam ederken Mersin’e yarım milyona yakın göçün olması eğitimi de vurdu. Bir yandan kamplarda ve barınma merkezlerinde sınıflar açılarak depremzede öğrencilerin eğitim alması sağlanırken diğer yandan kente göç edenlerin çocuklarını buradaki okullara nakil ettirmeleri ile ilk gün okullarda büyük bir yoğunluk ve karmaşa yaşandığı görüldü.

 

7 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ GELDİ

Valilikten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesinden Mersin’e temel eğitimde 3 bin -481, ortaöğretimde bin 94, özel okullarda bin 580 olmak üzere toplamda 6 bin 155 öğrenci eğitime başladı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu sayının 7 bin olduğunu duyurdu.

 

VELİLERE DEPREMZEDE ĞRENCİLER İÇİN DUYARLILIK MESAJI

Okul öncesi velilere gönderilen mesajlarla depremzede öğrencilere karşı duyarlı ve anlayışlı olmaları istendi. Öğretmenler tarafından velilere okullar açılmadan bir gün önce sosyal medya üzerinden gönderilen mesajlarda, “Yarın okullarımız açılıyor. Aynı saatte derslerimize başlayacağız. Okulumuza deprem bölgesinden gelen öğrencilerimiz var. Çocuklarımızdan onlara karşı biraz daha hassas davranmalarını istiyorum” denildi. 

 

YURTLARDA KAMPLARDA EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem koca da ders zilinin çalması ile ilgili yaptığı açıklamada, “20 Şubat 2023 tarihi itibariyle 71 ilimizde okullarımız eğitim öğretime başladı. Eğitim öğretim yılımızın ikinci kanaat dönemine bugün itibariyle başladık. İlimizde tüm kademelerde resmi ve özel kurumlarımıza afet bölgesinden yaklaşık 7 bin öğrencimiz nakil gelmiştir. Mevcut okullarımızın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kamplarda ve Kredi Yurtlar Kurumları'nda kalan depremzede öğrencilerimiz için Mersin Üniversitesi'nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere her kademeden sınıflar oluşturduk.

 

MOBİL KAYIT EKİPLERİ KURULDU

Ayrıca ‘Hayat Boyu Öğrenme’ birimimiz tarafından oluşturulan Mobil Kayıt Ekiplerimiz depremzede vatandaşlarımızın yoğun olarak kaldığı pansiyon ve yurt gibi noktalara ulaşarak hayat boyu öğrenme kurslarımız ve açık öğretim okullarımız için vatandaşlarımızı bilgilendirmekte ve kayıt almaktadır. İlimiz genelinde afetzede öğrencilerimiz için nakil işlemleri devam etmektedir. Devletimiz ve milletimiz el ele, tek yürek olarak bu zorlu günleri hep birlikte aşacağız. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci kanaat döneminin tüm vatandaşlarımıza, tüm meslektaşlarımıza, tüm evlatlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA