‘Bu halk ne yalnız ne de çaresizdir!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Bu halk ne yalnız ne de çaresizdir!’


 

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü, “Bu halk ne yalnız ne de çaresizdir!” diyerek, kentteki tüm yurttaşlara depremzedelerin ihtiyaçların karşılanması için dayanışma ve vakti geldiğinde halkı enkaz altında ölüme terk edenlerle hesaplaşma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü, yazılı bir açıklama yaparak, “Bu halk ne yalnız ne de çaresizdir!” tepkisi verdi.

Depremin ilk günlerinden beri ortada olmayan iktidar ve Erdoğan’ın, acı içinde olan halkı tehdit etmek dışında bir şey yapmadığının savunulduğu açıklamada, “Gereken zamanda müdahale etmek yerine OHAL ilan eden, depremle ilgili önemli dayanışmalar sağlanan Twitter’ı kapatan iktidar, enkaz altında kalanın kendi ‘saltanatı’ olduğunu fark etmiş ve binlerce yurttaşımızın ölümüne ‘kader planı’ diyecek kadar şuurunu kaybetmiştir.

Ülke çapında yaşanan bu yıkım karşısında günlerce halkı ölüme terk eden bu iktidara karşı öfkemiz çok büyük!

AKP/MHP iktidarı enkaz altındaki insanlarımızın canını kurtarmak bir yana kentleri yerle bir eden bu depremde ilk 24 saatte kentlere adım dahi atmamıştır. Dikta rejimini dayatabileceğini sanan bu iktidar halkımızı ölüme terk etmiştir. Siyasi ikballeri için bu felaketi dahi kullananlar seçim için planlar kurarken anayasayı hiçe saymaya devam etmek istiyor.

 

DEPREM VERGİLERİ NEREDE?

Bu vaziyet içerisinde dayanışmanın ve halkın kendini savunma pratiklerinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. ‘Deprem vergileri nerede?’ diye sorgulayan yurttaşlar bölge halkının ihtiyaçları için seferber olmaya devam ediyor. Mersin depremin yaşandığı günden beri depremzedelerin ulaştığı yerlerin en başında geliyor. Depremden maddi olarak zarara uğramayan Mersin depremzedelerin barınma ve beslenme ihtiyaçları için belli noktalar kurmaya devam ediyor.

 

“ŞOV YAPANLARLA, HALKA BİR ÇADIRI BİLE ÇOK GÖRENLERLE HESAPLAŞACAĞIZ”

Bizler Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü olarak bu dayanışma içerisinde başta deprem bölgeleri olmak üzere Mersin’e gelen depremzedeler için de yardımlaşma ağları kurmaya devam ediyoruz. İlk günden itibaren Hatay’da olan Mersin örgütümüz bölgede yurttaşlarla daimi kontak halinde olmaya, Mersin içinde de gelen yurttaşların temel ihtiyaçlarını örgütlemeye devam ediyor. Merkezden Tarsus’a, Erdemli’de Silifke’ye tüm yoldaşlarımızın maddi manevi desteği ve mücadelesi ile buradayız. Depreme kader planı diyerek krizi siyasal İslam ile yönetmeye çalışanlarla, vergilerini sildikleri, halkın emeklerini çalan sermayecilerle şov yapanlarla, halka bir çadırı bile çok görenlerle hesaplaşacağız.

 

GÜN DAYANIŞMA VE YAŞATMA GÜNÜ

Bu halk ne yalnız ne çaresidir. Mersin’de olan tüm yurttaşlarımıza çağrımızdır; Her bir depremzede için el birliğine gönüllü olduğunuzu biliyoruz. Bir kişinin dahi en temel ihtiyaçlar kapsamında niteliksiz şartlar içinde olmasına izin vermeyeceğinizi biliyoruz. Bu mücadeleye omuz veren herkesi dayanışmaya ve vakti geldiğinde halkı enkaz altında ölüme terk edenlerle hesaplaşmaya çağırıyoruz. İnadını kuşananlarla birlikte güçlüyüz! Gün dayanışma ve yaşatma günüdür. Dayanışma yaşatır!” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA