İŞKUR ile konfeksiyonculardan depremzedeler için işbirliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR ile konfeksiyonculardan depremzedeler için işbirliği


 

Mersin İŞKUR ve Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD) arasında protokol imzalandı.Protokol ile ‘Yeni Umutlar’ projesi kapsamındaki depreme maruz kalıp Mersin’e gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işbirliği halinde yürütülmesi hedeflenmekte.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD) arasında Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği’nde protokol imzalandı.

‘Yeni Umutlar’ projesi kapsamındaki bu protokol ile 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Elazığ ve Adana illerinde can kaybına ve hasara neden olan deprem afetine maruz kalan vatandaşlardan Mersin’e gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işbirliği halinde yürütülmesi hedeflenmekte.

 

‘AFETZEDE’ VATANDAŞLAR İÇİN İLK PROJE

Protokol, Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ve METKOSAD Başkanı Ekrem Sağlam tarafından imzalandı. Müdür Kutlu öncelikle yaşanan depremlerle sarsılan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Mersin iline gelen ‘afetzede’ statüsündeki vatandaşlar için ilkini gerçekleştirdikleri bu protokol ile kamu – işveren  işbirliği ile Mersin’de bulunan iş arayan statüsündeki vatandaşlar gibi afetzede statüsündeki vatandaşların da yetkinliklerine uygun ve ivedilikle işgücü piyasasına kazandırılmalarının hedeflendiğini aktaran Kutlu, ayrıca bu istihdam seferberliğine destek olan ‘Yeni Umutlar’ projesinde işbirliği ve hassasiyetleri için METKOSAD’ne teşekkürlerini iletti. Mustafa Kutlu, daha fazla vatandaşın işgücü piyasasına katılmasını sağlayacak yeni işbirliklerine devam edeceklerini söyledi.

 

“UYGUN POZİSYONLARA YERLEŞTİRİLMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

METKOSAD  Başkanı Ekrem Sağlam ise öncelikle bölgedeki tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini belirterek “Deprem bölgesinde olan bölgeden gelen depremzede vatandaşlarımıza dernek üyelerimiz tarafından destekler oldu ve olmaya devam edecek. Mersin İŞKUR ile yaptığımız bu protokol ile de kamu işbirliği içinde olacağız, Mersin’de bulunan iş arayan vatandaşlarımız gibi depremzede vatandaşlarımızın da hızlı şekilde dernek üyelerimizde bulunan uygun pozisyonlara yerleştirilmelerini sağlayarak, işgücü piyasasına yeniden kazandırılmalarına destek olacak, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız” dedi.

 

İŞE ALIM İÇİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu da, Mersin’de bulunan tüm iş arayan statüsündeki vatandaşların da olduğu gibi afetzede statüsündeki vatandaşlara yönelik İstihdam Seferberliği ile Mersin’e yönlendirilenler için başta işe yerleştirme, danışmanlık, aktif ve pasif işgücü hizmetleri konularında olmak üzere kurum hizmetlerine devam ettiklerini kaydetti. Kutlu, Kente yönlendirilen afetzedelerin işgücü piyasasına kazandırılması konusunda vatandaşların yerinde ziyaret edilerek bireysel danışmanlık hizmeti verilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kutlu, işgücü piyasasında ise işverenlerle temasta bulunmaya devam edeceklerini belirterek tüm iş arayan statüsündeki vatandaşlarımızda olduğu gibi bu süreçte afetzede statüsündeki vatandaşların işe alımı konusunda işbirliği yapma çağrılarında bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA