MERSİN’DE KONTEYNER KENT BİLMECESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KONTEYNER KENT BİLMECESİ


 

Deprem bölgesinden Mersin’e göç devam ederken gelen binlerce afetzedenin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik konteyner kurulması bilmecesi yaşanıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından yaşanan göç Mersin’de konteyner kent bilmecesi yaşanmasına neden oldu. Deprem bölgesinden Mersin’e göç devam ederken her geçen saat sayıları artan binlerce afetzedenin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik nasıl bir ol izleneceğine dair nasıl bir çalışma yapılacağı hala bilinmezliğini koruyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINI BARINMA ENDİŞESİ SARDI

Cuma günü yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde de gündeme gelen konuyla ilgili Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kentteki hazineye ait oran arazileri başta olmak üzere çeşitli alanlarda depremzededeler için konteyner kentler kurulması için bu alanların belediyelere tahsisinin yapılmasını gündeme getirdi.

Yine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, afetzedeler için yeni yaşam alanları oluşturmaya yönelik akıllı çözümler sunan projeler geliştirme çabasında olduklarını söyledi.

AKP’Lİ YERLİKAYA: ‘SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ancak AKP Grup Sözcüsü İsmail Yerlikaya, belediye başkanlarının bu çağrı ve önerilere yönelik yaptığı konuşmada, barınma sorunun merkezi hükümetçe ele alınan bir konu olduğunu belirterek, Mersin’de bir konteyner kent kurulmasına yönelik bir çalışma olmadığını söyledi.

 

MTSO’DAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

Ancak kafa karıştıran çıkış Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge’den geldi. Bucuge, MTSO meclisinin olağanüstü toplantısında Mersin’e gelen depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Depremle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük göçlerinden birisinin yaşanmaya başladığına işaret eden Bucuge, Gölcük depreminden yola çıkarak bu depremde de yardımların 2 ile 4 yıl arasında devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

 

“KONTEYNER KENT İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Mevcut durumda belediyenin belirlediği yerlerin, otellerin, yazlık konutların tamamen dolduğunu hatırlatan Bucuge, daha çok kişinin barınabilmesi adına Konteyner Kent kurulumuna yoğunlaştıklarını bildirdi. 40 bin 928 metrekarelik bir alanın belediye tarafından teklif edildiğini ve bu alan üzerinde çalışmaları yoğunlaştırdıklarını kaydeden Bucuge, ilk etapta bin kişinin barınabileceği bir alan oluşturup ardından bu sayıyı artırabileceklerini ifade etti.

 

“SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ”

Bölgeye hızlı enerji aktarımı için Enerjisa ile alanın mucurlanması, temiz ve pis su çalışması için de belediye ile görüştüklerini ve gerekli desteklerin verileceği yanıtını aldıklarını açıklayan Bucuge, “Ardından sanayide konstrüksiyon işiyle uğraşan arkadaşlarımız arasında seferberlik ilan ederek yerinde, hızlı kurulum çalışmasına başlayacağız” dedi.

Sonrasında bu konteynerlerin içinin de elbirliği ile düzenleneceğini dile getiren Bucuge o dönemde de ranza, yatak, nevresim, battaniye gibi ürünlere ihtiyaç duyulacağını, herkesin düzensiz yardımı yerine belirlenecek ihtiyaçlara göre düzenli yardım kampanyalarıyla kontrollü olarak çalışma yürütülmesinin sürdürülebilirliği artıracağını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA