MERSİN’DE EV TALEBİ PATLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE EV TALEBİ PATLADI!


 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetzedelerin sığındığı ve ihtiyaçların giderilmesinde bölgenin lojistik üssü haline gelen Mersin’de ev talebi adeta patladı! Kentte artan ev fiyatları ve kiralar ise tepkiye neden oluyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremleri sonrası 10 il yerle bir olurken, depremzedelerin kaçış noktası haline gelen Mersin’de ev talebinde patlama yaşanıyor. Nüfusu 2 milyona dayanan Mersin’de önümüzdeki günlerde afetzedelerin göçü nedeniyle milyonlarca kişinin gelmesi beklenirken konut stokunun yetersiz kalması gündeme geldi.

Mevcut konut stokundaki güvenli yapı sayısı tartışılırken kentsel dönüşüm ve yüksek katlı binalara ilişkin tartışmaların devam ettiği Mersin’de gelenlerin yerleşebileceği alanlar yaratılması adına hayata geçirilecek yeni projelere ihtiyaç duyuluyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine kadar hemen hemen her kesim gelenlerin barınma ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yürütürken ev talepleri her geçen artıyor. Kentteki boş ve kullanılmayan yayla evleri ile sahil bölgelerindeki konutlar depremzedelerin kullanımına açılırken, artan ev fiyatları ve kiralarda tepkiye neden oluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA