ORGANİZE OLAMIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORGANİZE OLAMIYORUZ!


 

Bölgeden kaçan depremzedelerin sığındığı ilk adreslerden biri olan Mersin’de gerek barınma gerekse de ihtiyaçların karşılanmasında ciddi bir koordinasyon eksikliği yaşanıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de büyük yıkıma neden olan ve sırasıyla 9 saat arayla meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgenin ihtiyaçları karşılama ve göç anlamında öncelikli adresi haline gelen Mersin’de ciddi bir koordinasyon sorunu yaşanıyor.

Depremin üzerinden geçen günlerin ardından enkaz altından sağ kurtulan insanlar korku ve panikle başka şehirlere göçe başlarken Mersin bu anlamda ilk tercih edilen şehirlerden oldu. Ancak kente gelenlerin gerek barınma gerekse de ihtiyaçlarının karşılanması adına ciddi bir koordinasyon gerekiyor.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Hatay’a koordinatör vali olarak görevlendirilirken Mersin’e gelen yoğun göçün organize edilmesinde sıkıntılar yaşanıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler depremzedelere tahsis edilmeye çalışılırken, kentteki hastaneler de depremzedeler ile dolup taşıyor. Ancak gelen bu yoğun kitlenin ihtiyaçlarının giderilmesi adına yürütülen çalışmalarda büyük bir karmaşa yaşandığı gözleniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA