MERSİNLİLER EVLERİNİ DEPREMZEDELERE AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER EVLERİNİ DEPREMZEDELERE AÇTI


 

Deprem ile yıkılan illerden kaçışın sürdüğü Mersin’de kamu kurum ve kuruluşları ile yurtlar depremzedelere açılırken vatandaşlarda evlerini açtılar.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli depremler ile derinden sarsıldı... 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay, Malatya, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır illerinde depremin ardından enkaz altında kalmaktan kurtulabilenler şehirleri terk etmeye çalışıyor.

Havayolu, karayolu ve tren yolu seferlerinin aksadığı depremin adeta yıkıp geçtiği 10 ilde sağ kalan vatandaşlar deprem bölgesinden kaçmak için karayolu ile çevre illere göçe başladı.

 

YOLLARDA YOĞUNLUK VAR

Bu göçün ilk adresi ile geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Mersin oldu. Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun depremin ilk günü oluşan yarık ve çukurlar nedeniyle büyük hasar alması sonucu ulaşım büyük ölçüde aksarken, Mersin’i de kapsayan ve bölgeden geçen 4-400 karayolunda ise bu nedenle büyük yoğunluk oluştu. Yoğunluk hala devam ederken vatandaşlar eski yolları kullanarak bölgeden çıkış yapmaya çalışıyor.

AKARYAKIT GELDİ GÖÇ HIZLANDI

Ancak ulaşımın önündeki bir diğer engel ise akaryakıt temininde yaşanan sıkıntılar oldu. Depremzede illerde benzin istasyonlarının stoklarının tükenmesi sonucu vatandaşlar akaryakıta ulaşmakta zorlandı. Benzin istasyonlarına akaryakıt takviyelerinin yapılması ile araçlarının depolarını dolduran vatandaşların bölgeden göçü hızlandı.

 

MERSİN’E KAÇIYORLAR

Yolların açılması ve akaryakıt sorununun kısmen çözülmesi ile depremzede 10 ilden çevre illere göç büyük ölçüde hızlandı. Göçün adresi olan Mersin’e çok sayıda çevre illerden araç girişi olduğu görüldü. Kentteki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin konaklama için kampanyalar düzenlemesi de depremzedelerin Mersin’e yönelmesinde önemli bir etken oldu.

MERSİNLİLER EVLERİNİ DEPREMZEDELERE AÇTI

İl genelinden özellikle sosyal medyadan yapılan çağrılar ile Mersinliler evlerini depremzedelere açtı. Kentteki oteller, kamu kurum ve kuruluş tesisleri ile yurtlar depremzedelerin kullanımına açılırken vatandaşlarda evlerini açtı. Kentin batı sahillerindeki apart konaklamalardan tatil beldelerindeki tesislere kadar pek çok kesim depremzedeleri misafir etmek için özellikle sosyal medyadan duyuru yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA