MERSİN LİMANI’NDA HASAR VAR MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN LİMANI’NDA HASAR VAR MI?


 

Sosyal medyada Mersin Limanı sahasında da yer yer bazı bölgelerde çatlaklar meydana geldiği öne sürüldü. Ayrıca liman içerisindeki bazı konteynerlerinde devrildiği iddia edildi. Liman işleticisi şirket MIP ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yurdun, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük büyük bölümünden hissedildi. Birçok ilden can kaybı haberleri geldi. Depremin ardından birçok ilde peş peşe artçı depremler meydana geldi. AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar 3 bin 381 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 bin 426 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Depremler sırasında henüz belirlenemeyen nedenle İskenderun Limanı’nda konteynerlerde çıkan yangın gece boyunca devam etti. Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun ilçesinin birçok noktasından görülüyor.

Ayrıca bölgedeki havalimanlarında da ciddi hasarlar meydana geldi.

 

LİMAN İŞLETİCİSİ ŞİRKET SESSSİZ

Benzeri bir durumun Mersin Limanı’nda da yaşandığı öne sürüldü. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile Mersin Limanı sahasında da yer yer bazı bölgelerde çatlaklar meydana geldiği öne sürüldü. Ayrıca liman içerisindeki bazı konteynerlerinde devrildiği iddia edildi. Liman  işleticisi şirket MIP ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

 

MERSİN LİMANI

Akfen Holding, PSA ve IFM ortaklığında MIP şirketi tarafından işletilen Mersin Limanı, ülkenin Doğu Akdeniz’e açılan stratejik kapısı konumunda.

Hem Türkiye ekonomisi hem de Doğu Akdeniz’e hâkimiyet açısından son derece stratejik bir konumda olan liman, ülkenin konteyner hacmi bakımından ikinci, kargo tonajı bakımından altıncı büyük limanı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA