MERSİNLİ KADINLARA ÖZ SAVUNMA EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ KADINLARA ÖZ SAVUNMA EĞİTİMİ


 

Kadın Savunma Ağı, Mersin’de feminist öz savunma atölyelerine yeniden başlıyor. “Bilincimizi ve yeteneklerimizi hep birlikte geliştirelim” çağrısıyla 5 hafta sürecek atölyede kadınlara öz savunma eğitimi verilecek.

HEDİYE EROĞLU

 

 

Sık sık kadına şiddet haberleri ile gündeme gelen Mersin’de, kadınlara kendilerini savunmaları için öz savunma eğitimi verilecek.

Kadın Savunma Ağı, Mersin'de feminist öz savunma atölyelerine yeniden başlıyor. 5 hafta sürecek atölyede kadınlara öz savunma eğitimi verilecek.

 

ŞİDDET HER YERDE

Konuyla ilgili yapılan duyuruda şiddetin her yerde; evde, sokakta, iş yerinde, otobüste olduğuna dikkat çekilerek, “Bizlerse özgür ve özerk kadınlar olarak yaşamak; kendi hayatlarımızın; kendi kararlarımızın; kendi bedenlerimizin ve kendi geleceğimizin sahibi olmak istiyoruz.

Bunun için önce şiddetin kaynağını saptamalı; güvenliğimizi pekiştirecek yeteneklere sahip olduğumuza inanmalı ve bu yetenekleri geliştirmeliyiz. Cinsiyetçi yaklaşımları saptayabilir, fark edebilir ve reddedebiliriz.

 

ÖZ SAVUNMA NEDİR?

Öz-savunma şiddetin kaynağına ulaşılması ve ona son verilmesi için gerekli olan tüm araçlar, yaklaşımlar ve tepkilerdir. Kendimizi sevmek, kendimize saygı duymak, gerektiğinde kendi sınırlarımızı çizmek ve özerk varlığımızı savunmaktır. Genç, yaşlı, korkak, cesur demeden bunları birbirimizden öğrenebilir; kolektif bir feminist öz-savunma bilincini yaratabiliriz. Çünkü yalnız değiliz. Çünkü kadınlar birlikte güçlü!

 

“BİLİNCİMİZİ VE YETENEKLERİMİZİ HEP BİRLİKTE GELİŞTİRELİM”

Şimdi feminist öz-savunma atölyeleriyle kendi hayatımıza sahip çıkıyoruz. Beş haftalık atölye çalışmamıza kaydolun; birbirimizden öğrenelim; bilincimizi ve yeteneklerimizi hep birlikte geliştirelim.

Feminist öz-savunma atölyemiz, hayatımızı denetim altına almaya çalışan erkek şiddetine karşı feminist öz-bilinç, öz-saygı ve özerklik bilincimizi ve yeteneklerimizi öz-deneyimlerimizden yola çıkarak geliştirmeyi hedefleyen kişisel, zihinsel ve pratik çalışmaları kapsayan beş haftalık bir içeriğe sahip olacaktır. Atölyenin sağlıklı ve kolektif biçimde yürütülmesi için her oturuma katılım gereklidir. Lütfen atölyenin tüm oturumlarına katılacaksanız kayıt yapınız” denildi.

 

İŞTE ATÖLYE PROGRAMI

 

Atölye eğitimleri kapsamında ilk hafta tanışma ve giriş ile ‘Toplumsal cinsiyet, patriyarka (ataerki) nedir, kimliğimizi, hayatımızı, duygu, düşünce ve davranışlarımızı nasıl belirliyor; bizi nasıl şiddete açık hale getiriyor?’ başlıkları ele alınacak.

Programın ikinci haftasında; şiddet nedir; güç ve iktidar nedir; şiddet ve güvenlik konusundaki mitler; özsaygımızı güçlendirecek çalışmalar; alet çantası konuşulacak.

3’üncü haftada; ‘Hayır hayır demektir! Özerkliğimizi savunmak ve sınır çizmek için zihinsel ve bedensel çalışmalar; ses, nefes, bağırma’ eğitimi işlenecek. 

4’üncü hafta, ‘Feminist öz-savunma için beden çalışmaları; hayır hayır demektir, sınır koyma

Değerlendirme’ yapılırken,  son hafta, ‘Saldırılardan nasıl kurtulursunuz? Vuruşlar, kurtulmalar, taciz senaryolarında ne yapılabilir?’ konuları işlenecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA