TOKİ HAK SAHİPLERİNİ SEÇER Mİ MAĞDUR ETTİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOKİ HAK SAHİPLERİNİ SEÇER Mİ MAĞDUR ETTİ?


 

Mersin’de yaklaşık 3 yıl önce kuraları çekilmesine rağmen hala hiç bir işlem başlatılmayan 2 bin adetlik TOKİ projesinin mağdurları evlerini istiyor. Projenin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından engellendiğini savunan mağdurlar, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin’de 3 yıl önce hükümet tarafından söz verilen ve kura çekimi yapılarak hak sahipleri belli olan 2 bin adetlik TOKİ projesinin hayata geçmemesi mağdurları isyan ettirdi. Mağdurlar Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelerek, projenin akıbetinin netleştirilmesi için iktidarı göreve çağırdı. Mersin 2000 Konut TOKİ Mağdurları adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Kılınç, 3 yıldır seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyerek, bu grubu kurarken işin buralara geleceğini hiç düşünmediklerini söyledi.

“MAĞDURUZ”

Mersin kamuoyunu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i duyarlı olmaya davet eden Kılınç, şöyle devam etti: “Biz mağduriyetimizin giderilmesi için 3 yıldır elimizden gelen her şeyi yaptık. Şimdi Mersin’de yapılması planlanan 250 bin konuta başvuran insanlarında bizim gibi mağdur olmasını istemiyoruz. Biz bu konuta başvururken konunun buralara geleceğini hiç düşünmedik. 2 bin kişiyiz, ailelerimizi de sayarsak 10 bin civarı mağdur kişi var. Bir şehrin sorumlusu ilk önce Vali sonra oy verip seçtiğimiz belediye başkanıdır. TOKİ’nin çıktığı zamanlar Vali yardımcısı Kaya Çıtak, Çevre ve Şehircilik’ten sorumluydu. Ona gittik, ‘ne yapabiliriz?’ dedik. Çevre ve Şehirciliği aradı yardımcı olmalarını istedi. Her hafta arayıp konu hakkında bilgi aldım.

Sonra da tabii ki belediye başkanını aradım. ‘Aman başkanım her yerde yapılıyor. Bizimki daha ortada yok’ diye. Tam bir yıl yalvardım ‘bir haber yapın sesimizi duyurun niye Mersin'de böyle diye’ tek duyduğum belediyeyle alakasının olmadığı lafı. Birde yer yok dediler. Cumhurbaşkanı geldiğinde, konu anlatıldığında; ‘Yer olmadığından geri kaldı’ denilince,  sağ olsun bize yoktan var edip, orman vasfını yitirmiş olan yerleri, ormandan çıkarıp verdi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandığı gece, o bir yıl boyunca ‘sesimiz ol. Mağduruz, perişanız başkanım. Bir haber yapın’ diye yalvardığımız başkan, Haber yaptı Instagram'da. ‘Ormanı katlediyorlar, ağaç kesiyorlar’ dedi başkan.

“SORUMLUSU VAHAP SEÇER”

Cumhurbaşkanının imzaladığı 3 yerin biri, belediyenin olduğu için kıyamet koptu. Kendisi de çok iyi biliyor ki; Mezitli otobanın üstü kaya. Ot bile yetişmiyor. Bizim konumuz açıldığında ‘seçimden sonra’ diyor. 10 bin kişi mağdur ve onu ilgilendirmiyor. Bir televizyon kanalı orman vasfını yitirmiş yerler için bir ay televizyon haber yaptı.

Yenişehir Belediyesi, Çavak’ta yapılacak projeyi mahkemeye verdi. Onun için bu kadar bekledik. Türkiye'nin yüzde 80'inde TOKİ bitti. İnsanlar evlerinde oturuyor. Mersin'de ise daha kazma vurulmadı. Tek sorumlusu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’dir.

 

İSTİFA EDİN”

Bu konuda CHP'li birisinden duydum; ‘villa yapacağım size’ diye söz vermiş. Ama konu TOKİ olunca sorun yaratıyorlar. Şimdi de 250 bin konut için insanlar ümitle başvuru yaptılar. Mersin'in bu durumundan utanması gerekiyor. Mersin'in milletvekillerinin, belediye başkanlarının istifa etmesi gerekiyor. Toroslar’da 600 konutun temeli atılacakmış. Çünkü; Belediye Başkanı yer göstermiş. Demek ki belediyeyi alakadar ediyormuş. Seçer, 3 yıldır Mersin’de ‘Benim seçmenim mağdur’ diye bir haber bile konuşmadı. 250 bin konut için başvuranlar da bilsinler, Seçer ilk seçildiğinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazı göndermiş ‘toplu konut istiyor musunuz’ diye. Seçer, ‘hayır’ demiş. ‘TOKİ'ye alerjimiz var’ gibi söylemleri var.

Bizim artık tahammülümüz kalmadı. Bir şehirde 10 bin kişi bu yüzden mağdursa, bir 10 bini ise mağdur olmak için sıradaysa, o şehrin belediye başkanı da milletvekilleri de utanıp istifa etmeli bu konuyu halledemedikleri için. Biz hiçbir şeyi unutmayacağız. Hele ki Başkan Seçer’in bizim için bir haber yapmamasını hiç unutmayacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA