BOZYAZI KAYMAKAMI YURTDIŞINA KAÇTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI KAYMAKAMI YURTDIŞINA KAÇTI!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyesine yönelik terör iltisaki soruşturmalarına tepki göstererek, “Herkse dönsün geçmişine baksın” dedi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle açığa alınan Bozyazı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan’ın yurtdışına kaçtığını öne sürdü.

HEDİYE EROĞLU


Mersin’in Bozyazı ilçesinde 2021 yılı Ağustos ayında Kaymakam Arif Yalçın’ın, Mersin Valiliği Hukuk İşleri Müşavirliği görevine atanması ile görev değişimi yaşandı. Bu değişim sonrasında Resmi Gazete'nin 20 Ağustos 2021 tarihli sayısında yayınlanan Mülki İdari Amirler Kararnamesi ile Mardin’in Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan Bozyazı Kaymakamlığına atandı.

1979 Kahramanmaraş doğumlu olan Muhsin Duran Kalkan, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığında yaklaşık 2,5 yıl Vergi Denetmenliği Yardımcısı olarak görev yap an Kalkan, 2006 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman ili Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yurtdışı stajı için gönderildiği Amerika Birleşik Devletlerinin Florida eyaletinde bir yıl süreyle İngilizce eğitimi alan Kalkan, Amerikan Kamu Yönetimi üzerine incelemelerde bulundu. Kalkan, yurtdışı stajının ardından Kamu Diplomasisi ve 94. Dönem Kaymakamlık Kurslarına katıldı.

Ancak Bozyazı'da yaklaşık 1 yıldır görev yapan Kaymakam Muhsin Duran Kalkan’ın yerine Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Şube Müdürü Tuncay Topsakaloğlu, Bozyazı Kaymakamı olarak atandı.

Kalkan ise Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle açığa alındı. Ancak Kalkan’ın soruşturma devam ederken 3 ay önce yurtdışına kaçtığı öne sürüldü.

 

“BUNLARI KONUŞURSAK TÜRKİYE YOL YÜRÜYEMEZ”

İddiaya ortaya atan isim Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oldu. Katıldığı bir televizyon programında belediyesine yönelik terör iltisaki soruşturmalarına tepki gösteren Seçer, Bozyazı kaymakamının yurtdışına kaçtığını örnek göstererek, “Bizim partimizden bu ülkeye, bu devlete yanlış yapacak bir isim bulamazsınız. Herkes dönsün geçmişine baksın. Belediyede çalışan her eleman o dönemki yasal şartlarda alınmıştır. Yaptığımız hiçbir işte yanlış yoktur ama siz öküzün altında buzağı ararsanız… 3 ay önce Bozyazı Kaymakamı yurtdışına kaçtı yandaş basın flaş flaş yazdı mı? Bugün bakanlara bakın, kardeşlerine bakın. Bürokratlara bakın. Belediye meclisine bakın, geçmişlerine bakın neler olmuş? Bunları tartışacak olursak Türkiye yol yürüyemez. Bu devlet bizim, bu ülke bizim. Biz bu ülkeyi seviyoruz deyip soymuyoruz. Soyanların karşısında duruyoruz. Bunu da bir not olarak vermek istiyorum. Benim muhatabım ne hükümet ne bakanlık ne bakan. Ben kavga edemem. Onlar atama bakan. Bugün var yarın yok. Ben halk karşısında sorumluyum. Kentte gerginlik yaratamam. Kan kusuyorum kızılcık şerbeti içiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA