Baro nihayet çocuk istismarına ses verdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Baro nihayet çocuk istismarına ses verdi!


 

Mersin’in Anamur ilçesinde, kentte 6 yaşındaki bir çocuğun birden fazla kişinin cinsel istismarına uğraması skandalına ilişkin zanlıların serbest kalmasına savcılık itiraz ederken Mersin Barosu da ülkede infial yaratan olayla ilgili nihayet ses vererek, “Takipçisiyiz” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

 

Anamur’da 6 yaşındaki bir çocuk önce köyde görevli imam, ardından da akrabaları ve komşusu tarafından istismar edildi. Şu an 12 yaşında olan çocuğa cinsel istismarda bulunan zanlılarla ilgili Mersin Silifke Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Ancak istismar skandalı şüpheliler, adli kontrol ile serbest bırakıldı. Savcılık karara itiraz ederek soruşturmanın peşini bırakmazken, Mersin Barosu da nihayet konuyla ilgili tepki verdi.

 

“ANAMUR’DAKİ CİNSEL İSTİSMAR OLAYININ TAKİPÇİSİYİZ”

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklama ile olayın takipçisi olunduğu belirtilerek, “Ülkemizde 6 yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilip yıllarca cinsel istismara uğradığı iddiaları gündemdeki yerini korurken, bu kez Anamur ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğu S.Y’nin 6 yaşındayken köyün imamı, şimdilerde ise iki eniştesi ve bir komşusu tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası gündeme gelmiştir.

Mağdurun pedagog eşliğinde ayrıntılı beyanı alınarak ifadesinde belirttiği kişilerin tespit ve teşhisi üzerine 29/11/2022 tarihinde şüpheliler S.Ş, K.Ş, M.Ç gözaltına alınmışlardır. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına müteakip cinsel istismar suçundan tutuklanmaları istemiyle 30/12/2022 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılarak adli kontrol altına alınmalarına karar verilmiştir. Anılan karara aynı gün Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edilmiş olup, itiraz değerlendirme aşamasındadır.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz, sürecin sağlıklı işlemesi, somut olayın aydınlatılması ve suçluların hak ettiği en ağır cezayı alması için olayın sonuna kadar takipçisi olacaktır” denildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA