AĞAÇ KATLİAMINA YARGI SÜRÜNCEMESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AĞAÇ KATLİAMINA YARGI SÜRÜNCEMESİ!


 

Mersin’de yarım asırlık kauçuk ağacının matkapla delik açılarak zehirlendiği olayla ilgili aralarında Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Salim Serdar G., CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve belediye çalışanı araç sürücüsü Yusuf S.’nin 4 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın 3’üncü duruşması hakimin izne ayrılması ile sürüncemede kaldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Adnan Menderes sahilindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nın simgesi haline gelen yarım asırlık kauçuk ağacı, kök noktasından matkapla 9 delik açılıp, içine asit türevi sıvı enjekte edilerek kurutuldu. İhbarla çalışma başlatan polis, bölgedeki kamera kayıtlarını tek tek inceledi. Ağaca 29 Haziran günü saat 03.00 sıralarında sıvı enjekte eden kişilerin kullandığı aracın, Mersin Büyükşehir Belediyesince kiralandığı tespit edildi.

Olayla ilgili Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Salim Serdar G., CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve belediye çalışanı araç sürücüsü Yusuf S. Gözaltına alındı.

İşlemleri sonrası nöbetçi hakimliğe çıkarılan 3 şüpheli, yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi ile Mersin 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde şüpheliler hakkında, 'nitelikli kamu malına zarar verme' suçundan dava açıldı.

Türkiye genelinde infiale neden olan olayla ilgili mütalaa veren savcı, tutuksuz 3 sanık için 'nitelikli kamu malına zarar verme' suçundan 4'er yıla kadar hapis istedi.

 

ÖDÜL GİBİ BAŞKANLIK

İlk duruşmaya katılmayan Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Salim Serdar G., İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırıldı. Ancak çok geçmeden görevine iade edilen Gökçek yargılama sürecine rağmen ödül gibi bir atama ile bu defa Park ve Bahçeler Daire Başkanı yapıldı.

 

TALİMATI DAİRE BAŞKANI VERDİ

Davanın ilk duruşmasında işçi Yusuf S. talimatı doğrudan Daire Başkanı G. Salim Gökçek’ten aldığını söyleyerek, “Benim ağaçla bir sorunumum yok. Talimatı daire başkanı verdi. Hatta bana tamamen kurutulmam için birkaç defa işlem yapmam söylendi ama ben yapmadım” diyerek kendini savundu.

Ancak olay günü Yusuf S’nin yanında olan CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç ise iddiaları tersi yönde bir ifade verdi. Yusuf S’yi daire başkanı ile arasında mesaisini yazmama nedeniyle husumet olmakla suçlayan ve iftira atıldığını öne süren Oğuzhan Ç, belediyeyi korumaya çalıştı.

 

SİYASİ KURGU SAVUNMASI

Davanın ikinci duruşmasına katılan ve olay öncesi Yusuf S ve Oğuzhan Ç’yi odasına çağırarak görüştüğü kamera kayıtları ile tespit edilen Daire Başkanı G. Serdar Gökçek ise iddiaları kabul etmeyerek, olayın siyasi kurgu olduğunu savundu.

 

HAKİM İZNE ÇIKTI DAVA ERTELENDİ

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yaşanan olayla ilgili yargılama süreci hızla devam ederken süreç birden tıkandı. İlk duruşması Ekim’de ve ikinci duruşması da geçtiğimiz günlerde yapılan davanın 22 Aralık’ta görülmesi gereken 3. duruşması hakimin izne çıkması nedeniyle ertelenince dava sürüncemede kaldı. Zehirlenen ağaç için süren adalet arayışında 3. duruşma 31 Ocak 2023 tarihinde saat 11:10’a ertelenirken, Mersin kamuoyu geciken adalete tepki gösterdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA