BAŞKAN’DAN İMAR İÇİN İKAMETGAH ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN’DAN İMAR İÇİN İKAMETGAH ÇAĞRISI!


 

Mersin’in en küçük ilçelerinde biri konumundaki Aydıncık’ta Belediye Başkanı Ferat Aktan, hem gelirleri hem de ilçedeki imar yoğunluğunu arttırabilmek için ikametgahın ilçeye taşınması çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’e 192 kilometre uzaklıktaki kentin en küçük ilçelerinden biri olan ve 2021 yılına göre nüfusu 11 bin 314 olarak kaydedilen Aydıncık’ta ilginç bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Ferat Aktan, hem gelirleri hem de ilçedeki imar yoğunluğunu arttırabilmek için ikametgahın ilçeye taşınması çağrısı yaptı. Başkan Aktan’ın sosyal medyadan yaptığı çağrıya, ilgi yoğun oldu. Aktan çağrıda, “Bilindiği üzere illerin, ilçelerin nüfusları Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre belirlenmektedir. İlçemiz nüfusunda gerçekleşecek artış, hem belediye gelirlerimizi arttırarak sizlere daha güzel hizmet vermemizi sağlayacak, hem de üzerinde çalışmakta olduğumuz imar planlarımızda yoğunluğu arttırabilmemizi sağlayacaktır. Bu nedenle evleri olan tüm hemşerilerimize ikamet kayıtlarını ilçe nüfus müdürlüğümüze giderek birinci adreslerini Aydıncık’a alarak, memleketimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

 

İMAR YOĞUNLUĞU DOĞA YIKIMINA NEDEN OLABİLİR!

Ancak sık sık kanalizasyon, yağmur suyu, arıtma ve yol başta olmak üzere her alanda yaşadığı eksiklikler ile gündeme gelen Aydıncık’a yönelik bu çağrıyı eleştirenler de oldu. İmar yoğunluğu artışının bölgenin bugüne kadar korunabilen az sayıdaki doğal varlığının da yok olmasına neden olacağını savunanlar, özellikle Akkuyu Nükleer Güç Santrali nedeniyle bölgede yaşanan yıkımın etkisinin imar yoğunluğunun düşük olması nedeniyle Aydıncık’ı çok büyük ölçüde olumsuz anlamda etkileyemediğini anımsattı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA