KORKULAN OLDU: İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKULAN OLDU: İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI!


 

Asgari ücret zammı ile gündeme gelen işten çıkarma korkusu gerçek oldu! Mersin Serbest Bölgesinde küçülme mazereti ile firmalar işten çıkartmalara başladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret belli oldu. 21 Aralık akşamı basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından basın toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret rakamını açıkladı. Geçen yıl gibi ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız ifadelerini kullanan Erdoğan, “8500 lira olarak aramızda mutabık kaldık” sözleriyle yeni asgari ücreti duyurdu. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret yüzde 54,66'lık zam oranıyla brüt 10 bin 8 liraya yükseldi.

 

İŞVEREN “ZORLAYACAK” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu 8 bin 506 TL’lik asgari ücret işçiyi memnun etmezken, iş dünyasından da uyarılar geldi. Enflasyona ve fiyat artışlarına dikkat çeken iş insanları, vergi ve SGK primlerindeki artışların işvereni zorlayacağının altını çizerek “işçi çıkarmak zorunda kalacak işletmeler olacaktır” uyarılarında bulundu.

 

İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Uygulamanın devreye girmesi ile işverenlerin bu durumu fırsat bilerek küçülme adı altında işçi çıkarma endişesi gerçek oldu. Hali hazırda 382 firmada 10 bini aşkın işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölgesinde işten çıkarmaların başladı.

Mersin Serbest Bölge’de örgütlü Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği, bölgede bazı firmaların küçülme bahanesiyle işçi çıkarmaya başladığını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada, “Asgari ücret yükselmesiyle yılın son günlerinde işçi kıyımı yapıyorlar. Küçülmeye gidiyoruz bahanesiyle. Şuana kadar 5 kişi çıkartıldı. İşten çıkartmalar devam edecek. Firma sözde Zara onaylı. Milletin ekmeğiyle oynuyorlar” denildi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA