KAZANDI AMA İTİRAZ KAPIDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANDI AMA İTİRAZ KAPIDA!


 

Son bir aydır kent gündemini meşgul eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) büyük kavgaların ardından yeni yönetim belli oldu. Alper Gürsoy’un 43, Hakan Kayacı’nın ise 27 oy aldığı seçimleri 44 oy alan Ayhan Kızıltan kazandı. Ancak grubundan çıkamayarak son anda farklı bir şirket üzerinden MTSO meclisine giren Kızıltan’ın listesi delindi. Alper Gürsoy’un listesinden 4 isim Kızıltan’ın yönetiminde yer aldı. Öte yandan Gürsoy’un pazartesi günü seçimlere itiraz edeceği öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in kilitlendiği seçim büyük bir çekişmenin ardından tamamlandı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4 yıl görev yapacak yeni yönetimi nihayet belirlendi.

Pandemi nedeniyle gecikmeli yapılan oda seçimlerine ilişkin süreç 5 Kasım’da Yenişehir Fuar Merkezi’nde yapılan komite seçimleri ile başladı.

Toplamda 41 grupta toplam 15 bin 367 seçmen oy kullanırken, seçimler sonunda 115’i Meclis Üyesi olmak üzere toplam 271 Meslek Komitesi Üyesi ile Yedek Üyeleri seçimi yapıldı.

 

BAŞKAN ADAYLARI İSA ÇANİ VE UFUK MAYA MECLİSE GİREMEDİ

Seçimlerde başkalığa aday olan İsa Çani ve Ufuk Maya kendi gruplarından seçilemeyerek meclise giremedi. Mevcut başkan Ayhan Kızıltan ise kendi grubundan seçilemezken başka bir gruptan son anda meclise girmeyi başardı.

Başkanlığa aday olan Hakan Kayacı ise kendi grubundan seçilerek meclise giren isim oldu. 

 

İTİRAZ EDİLEN KOMİTENİN SEÇİMİ YENİLENDİ

Ancak Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na taşınan itirazlar sonucunda 28 Nolu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi’nin mühürsüz zarf kullanıldığı gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Seçimi iptal edilen Eğitim komitesinin yenilenen seçimleri hafta sonu yapıldı.

KIZILTAN SEÇİMİ BİR OY FARKLA KAZANDI

28 Nolu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi’nin seçimlerinin tamamlanması ile 115 kişilik meclisin oluşması ile dün de yönetim kurulu seçimi yapıldı.

Başkanlık için yarışan Alper Gürsoy, Hakan Kayacı ve Ayhan Kızıltan arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 44 oy alan Ayhan Kızıltan yeniden başkanlığa seçildi. Alper Gürsoy 43 oy alırken, Hakan Kayacı 27 oy aldı.

 

ALPER GÜRSOY, KIZILTAN’IN LİSTESİNİ DELDİ

Ancak grubundan çıkamayarak son anda farklı bir şirket üzerinden MTSO meclisine Girne Ayhan Kızıltan’ın listesi delindi. Seçimi kazanamasa da Alper Gürsoy’un listesinden 4 isim Kızıltan’ın yönetiminde yer aldı. 

Son haliyle yeni yönetim; Ayhan Kızıltan, Hakan Sefa Çakır, Alpay Seyhan, Murat Aktoğ, Cem Bucuge, Gökben Gökbulut, Yılmaz Özdemir, Zeynel Aydemir, Mustafa Özdamar, İdris Üstemel, İsmail Yavuz ve İstiklal Koçyiğit’den oluştu.

Ayhan Kızıltan’ın listesindeki Murat İlçağ, Alpay Seyhan, Cebrail Orman, Osman Kiper liste dışı kalan isimler oldu.

 

SEÇİME İTİRAZ EDİLECEK

Ayhan Kızıltan’ın başkanlığı bir oy ile kazandığı seçimle ilgili birkaç defa sayım yapılırken bir oy da geçersiz sayıldı. Gerek bu yaşananlar gerekse de Kızıltan’ın son anda farklı bir gruptan yüzde 1’lik hisse alıp şirket genel müdürü olarak seçime girip mecliste yer alması tepki çekerken Alper Gürsoy’un seçi sonuçlarına Pazartesi günü itiraz edeceği öğrenildi. 

 

MECLİS BAŞKANI İZOL OLDU

Öte yandan MTSO’nun meclis başkanlığı için ise 3 isim yarıştı. Hamit İzol ve Hüseyin Dinler ile oda tarihinde ilk kez aday olan Yasemin Taş da kıran kırana bir seçim için yarıştı. Ancak kazanan 66 oy alan mevcut meclis başkanı Hamit İzol oldu. Yasemin Taş 41, Dinler ise 8 oy aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA