MÜFTÜLÜK KAÇAK İNŞAATI YASAL HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFTÜLÜK KAÇAK İNŞAATI YASAL HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR!


 

Mersin İl Müftülüğü’nün külliye inşaatına yönelik kaçak yapılaşma iddiaları yeniden gündeme geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, müftülüğü eleştirerek, kaçak inşaatın yasallaştırılması istemiyle belediyeye irtibata geçildiğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir İlçesinde Valilik binasının bulunduğu ada içerisindeki bir parsele külliye yapmak üzere harekete geçen İl Müftülüğü, geçen yıl gerekli imar düzenlemesi yapılmadan inşaat başlaması tepki çekmiş ve kaçak inşaat iddiaları gündeme gelmişti.

Toplamda 11 bin 852 metrekare alana inşa edilen İl Müftülüğü yerleşkesinin inşaatı hayırseverlerin destekleriyle sürerken, inşaat kullanım yoğunluğu 0,90 olmasına rağmen bu oranın aşıldığı ve kaçak inşaat statüsünden kurtulması için Büyükşehir Belediyesine başvurulduğu öne sürüldü.

 

YILDIZ MÜFTÜLÜĞÜN KAÇAK İNŞAATININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Geçen yıl müftülüğün gerekli imar düzenlemeleri yapılmadan temel kazmasını eleştirerek konuyu gündeme getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, yine kurumu hedef aldı. Müftülüğün kaçak inşaatı yasal hale getirmek için belediyeye irtibata geçildiğini açıklayan Yıldız, “Müftülüğümüz bugün bütün Mersin camilerinde Cuma hutbesi olarak yılbaşı gecesi eğlenmenin ne kadar günah olduğunu anlatacakmış. Oh ne âlâ..

Bu nasıl iki yüzlülük ki; insanların kişisel yaşamları konusunda bu kadar cüretkar olan müftü, kaçak inşaat yapacak kadar etik değerlerden, ahlaki normlardan, hukuki ilkelerden ve nihayet yasalardan taviz verebiliyor.

“MÜFTÜLÜK DEĞERLERİ AYAKLAR ALTINA ALDI”

Şimdiki valilik yanına yapılan müftülük yerleşkesinde inşaat kullanım yoğunluğu 0,90 olarak tespit edilmesine rağmen iki katı yoğunluk kullanarak inşaatı sürdürmektedir. Şimdide yaptığı işi izah edemeyince belediyeye başvurarak kaçak inşaatını yasal hale getirmeye çalışıyor.

Varlık nedeni, etik kuralları, ahlaki değerleri, kişisel terbiyeyi öğütlemek olan müftülük maalesef bütün bu değerleri ayaklar altına almıştır. Bundan sonra ne söylerse söylesin nafile..


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA