Dev operasyon ne oldu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dev operasyon ne oldu?


 

Sık sık uyuşturucu ticareti ile gündeme gelen Mersin’de 4 Ekim’de limanda ele geçirilen 48 kilogram kokaine dair soruşturmanın akıbeti merak konusu olurken, Emniyet bu konuya değinmeden bir başka operasyonda yakalanan zanlının Mersin ile bağlantısı olmadığını açıklamakla yetindi.

Haber Merkezi

 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, Mersin'de yakalanan M.K. ile Kolombiya soruşturmasına konu olan Murat K'nin aynı kişiler olmadığı bildirildi.

Başkanlığın sosyal medya hesaplarından, 2020'de Kolombiya'da ele geçirildiği iddia edilen 4,9 tonluk kokainle ilgili Türkiye'de yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapıldı.

Kolombiya Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından, 9 Haziran 2020'de Buenaventura limanında, Türkiye'ye gitmekte olan iki konteyner içinde 4,9 ton kokain yakalandığına yönelik açıklama yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklama öncesi Kolombiya yetkili makamları tarafından Türkiye'ye herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadığı ve kontrollü teslimat talebinde bulunulmadığı aktarılan açıklamada, Twitter açıklaması sonrası konuyla ilgili bilgi ve belge toplama çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlığının ilgili birimleri, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol ve Dış İlişkiler Daire Başkanlıkları ile polisiye iş birliği sürdürülen birçok ülke aracılığıyla operasyonun detaylandırılmasına çalışıldığı aktarıldı.

Açıklamada, elde edilen belgeler doğrultusunda, 24 Ağustos 2020'de, Kolombiya'da yakalanan kokain maddesinin, Türkiye'de alıcısı olduğu tespit edilen İstanbul merkezli şirketin yetkilileri Murat K. ve arkadaşları hakkında, İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma açıldığı hatırlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında Murat K'nin de olduğu 16 şüphelinin yakalanarak tutuklandığı ancak daha sonra serbset bırakıldığı anımsatıldı.

Açıklamada ayrıca, Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 4 Ekim'de Mersin limanında bir konteynerde 48 kilogram kokain ele geçirildiği, olaya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığı ve şüphelilerden birinin adının M.K. olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bazı çevreler tarafından, bu operasyonda yakalanan M. K.'nin, Kolombiya soruşturmasında yakalanan ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Murat K. ile aynı olduğu konusunda kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapılmıştır. Mersin'de yakalanan M.K. ile Kolombiya soruşturmasına konu olan ve operasyon günü cezaevinde tutuklu bulunan sanık Murat K. aynı kişiler değildir.

Kolombiya soruşturmasındaki sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, beraat ettikleri anlamına gelmemektedir. Yargılama Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde sürmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA