AKP – HDP ARASINDA ‘HAD BİLDİRME’ GERİLİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP – HDP ARASINDA ‘HAD BİLDİRME’ GERİLİMİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi’nin çocuk hakları ile ilgili konuşması AKP’li Zafer Şahin Özturan’ın hedefi oldu. AKP- HDP arasında karşılıklı had bildirme gerilimi yaşandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın katılmadığı mecliste, Mehmet Semih Nane’nin istifası üzerine Ahmet Öztürk Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldu ve ilk kez toplantıya katıldı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili bir konuşma yaptı. Çocuklara yönelik sömürüye, açlığa dikkat çeken Tanrıverdi, “Ayrım gözetmeme, çocuğun yüksek yararı, yaşama ve gelişme hakkı ile katılım ilkeleri üzerine kurulu Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne biz de tarafız. Sözleşme taraf devletler yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Ancak günümüzde bunun yeteri kadar işlenmediği ve çocuklarımızın hak ettikleri ortamı yaşayamadıklarını görmekteyiz” dedi.

AKP’li Zafer Şahin Özturan ise gündem dışı konuşmalarda HDP’ye yüklenince toplantı gerildi.

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını kınayan Özturan, “Son olarak Karkamış’ta yine hain PKK terör örgünün saldırısı ile sivil vatandaşlarımız, çocuklarımız şehit oldu. Dünya Çocuk Haftasını kutluyoruz. Burada az önce Ali Tanrıverdi konuşma yaparken çocuklardan bahsetti. Keşke Ecrin bebeğimizi, Yağmur kızımızı ansaydı. Keşke çocuklarımızı o dağa çıkarmaya çalıştıklarında aynı şekilde HDP ve sevdalıları keşke o çocukların önünü almış alabilseydi. Ama çıkmış bugün burada çocuk haklarından ve sevgisinden bahsediyor. Keşke samimi olabilselerdi. Onların inlerine girdik,, girmeye de devam edeceğiz” dedi.

HDP’lilerin tepki göstermesi üzerine araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, isim zikrederek suçlama yapmanın doğru olmadığını, cevap hakkı doğduğunu, meclisi yönetemeyeceğini söyledi.

Özturan ise Ali Tanrıverdi’nin konuşmasında hükümeti, devleti suçladığını söyledi. Ancak HDP’liler tepkisini arttırdı. Özturan, “Biz haddimizi biliyoruz, asıl siz haddinizi bilin, haddinizi bilmeseniz de biz haddinizi bildiririz” dedi.

Mecliste tansiyon yükselirken Seçer, AKP’li Grup Başkanvekili İsmail Yerlikaya’yı grubuna müdahale etmeye çağırdı.

Seçer, “Mikrofonu her kapan aklına geleni konuşamaz burada provoke etmeyin” diye çıkışırken, sıralara vurulması üzerine sinirler gerildi. Seçer’in yeniden Yerlikaya’yı müdahale etmeye çağırması üzerine Özturan “Biz ne konuşacağımızı çok iyi biliyoruz, durmadan bizim grup başkanımıza müdahale edin diyorsunuz. Devleti suçluyorlar siz neden cevap vermiyorsunuz? Kimseyi azarlayamazsınız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA