BÜYÜKŞEHİR SUYA YÜZDE 25 ZAM İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR SUYA YÜZDE 25 ZAM İSTİYOR!


 

​​​​​​​Temmuz’daki zam teklifine meclisin geçit vermediği MESKİ, TEFE TÜFE yansıması nedeniyle su faturalarındaki yüzde 100 artışa rağmen, Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam için harekete geçti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü genel kurul yapmaya hazırlanıyor. Bugünlerde yapılması beklenen genel kurulda MESKİ idaresinin genel kurula zam talebi ile gelmeyi planladığı öğrenildi.

Temmuz ayında ek bütçe ve borçlanma teklifi kabul edilen MESKİ’nin zam teklifi kabul edilmedi. Ancak geçen yıl kabul edilen TEFE TÜFE zammının aylık yansıması ile birlikte su faturalarına yıl içinde yüzde 100’e ulaşan artışlar yaşandı.

İktidarın yanlış ekonomi politikalarından özellikle ekonomik açıdan mağdur olan vatandaş bir de CHP’li Mersin Büyükşehir’in suyu pahalı getirmesi ile olumsuz etkilendi.

Ancak suya zam talebinden vazgeçmeyen Mersin Büyükşehir, MESKİ’nin ocak ayından itibaren suya yüzde 25 oranında zam yapması için harekete geçti. Zam talebinin bugün yeniden genel kurul gündemine getirileceği öğrenildi. Talep ilk olarak gündeme alınarak komisyona gönderilecek. Ancak bu süreçti özellikle Cumhur ittifakı’nın zamma muhalefet etmesi bekleniyor.

 

YIL SONUNDA SU, YÜZDE 100 ZAMLI OLACAK DEMİŞTİ!

Büyükşehir’in Temmuz ayında ki zam talebine geçit vermeyen muhalefetten MHP’li Mehmet Topkara su fiyatlarına binen TEFE – TÜFE yansıması nedeniyle ilk 6 ayda yüzde 47,3’lük zam yapılmış olduğunu söyleyerek, “İkinci dönem de bu oranda artış olma ihtimali nedeniyle yıl sonu itibariyle su fiyatlarına yüzde 100 zam gelmiş olacak. Biz bu edenle zammı karşı çıktık” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA