Zabıtadan zincir market denetimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zabıtadan zincir market denetimi


 

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında “3 harfli marketler” olarak bilinen zincir AVM’lerde fiyat/etiket kontrolü, kasa/etiket kontrolü, son kullanma tarihi, hijyen ve temizlik yönünden denetimler yaptı. Eksiği görülen AVM’ler uyarıldı, yasal süre verildi.

Haber Merkezi

 

Toplum sağlığını korumak ve sürdürmek amacıyla 7/24 görevinin başında olan, hizmetlerini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik kontrol ve denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler son olarak, Akdeniz ilçe sınırlarında faaliyet gösteren ve kamuoyunda 3 harfli marketler olarak bilinen zincir marketlerde uygulama gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da çok sayıda personel ile katıldığı denetimde ekipler; satışa sunulan peynir, yağ, şeker, et, süt, yumurta ve ekmek başta olmak üzere, vatandaşların en çok tükettiği gıdaların son kullanma tarihi, fiyat/etiket ve etiket/kasa fiyatı uyumu, gramaj, saklama/ambalajlama koşullarına yönelik kontrollerde bulundu.

 

EKSİĞİ GÖRÜLEN AVM’LER UYARILDI, YASAL SÜRE VERİLDİ

Çok sayıda personelin katıldığı denetimlerde, özellikle ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı hallerde yasal işlem yapılacağı yönünde çalışanlar uyarıldı. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşan et türü gıdaların en kısa sürede dolaplardan çıkarılması gerektiği belirtildi, kimi marketlere eksikleri tamamlamaları için yasal süre verildi. Belirlenen eksiklerini tamamlamayan işyerlerine, yasalar gereği idari müeyyide uygulanacağı hatırlatılırken; Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’nün, halk sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerinin aralıksız devam edeceği kaydedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA