TESKİ kavgası büyüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TESKİ kavgası büyüyor


 

Haber Merkezi

 

Yargıya intikal eden Tarsus Belediyesi iştiraki TESKİ ile ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin kavga bitmek bilmiyor. Son olarak TESKİ’nin eski iş ortaklarından Ziya Kenğer’in açıklamalarına belediye adına şirketten yalanlama geldi.

Ziya Kenğer, “TESKİ A.Ş.’den şahsı adına hiçbir ücret almadığını” ifade ederken, belediye, yaptığı yazılı açıklamada bunun doğru olmadığını savundu. Açıklamada, “Değerli halkımızın ve Tarsus’un kıymetli yerel basınının bilmesini isteriz ki, Ziya Kenğer isimli şahıs, Tarsus Teski Turizm Eğitim Sağlık Kültür İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. avans talep formu başlığı altında, kendisi ile şirketimiz tarafında yapılan sözleşmeye binaen 500 bin TL talep etmiş ve bu rakamı TESKİ A.Ş.’den tahsil etmiştir. Dolayısıyla bu örnek gibi birçok talep formu imzalayarak talep ettiği rakamları bir bir tahsil eden Ziya Kenğer, Tarsus halkını ve yerel basını alenen yanıltmaktadır. Ekte, Ziya Kenğer imzasıyla kayıtlarımıza girmiş belgeyi paylaşıyoruz.

Yine ilgili videoda TESKİ A.Ş.’nin kendisine dair adliyeye intikal ettirdiği hiçbir evrakın, hiçbir suç duyurusunun yapılmadığı birden çok kez dile getirilmiş, Kenğer; yetinmeyip kendisiyle ilgili hiçbir suç duyurusunda da bulunulamayacağını iddia etmiştir. Kenğer’in bu iddiası da diğer iddiaları gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Kenğer’e, TESKİ A.Ş. olarak Cumhuriyet Başsavcılığı Makamına 2022/2726 no’lu dosya ile ‘Dolandırıcılık’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suç duyurularında bulunulmuştur.

Ziya Kenğer gibi halkın kurum ve kuruluşlarını zarara uğratan, resmi ve gayrı resmi olanakları şahsi emelleri doğrultusunda kullanan tüm kişiler hakkında suç duyurularımız, Türk adaletine yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Tarsus halkının ve Tarsus basınının yalan ve yanlış, aslı astarı olmayan, hukuka intikal etmiş konuların manipüle edildiği haber ve kurgu videolara itibar etmemelerini rica eder, bilgilerinize sunarız” denildi.

 

SÖZLEŞMESİ FESH EDİLDİ

Öte yandan bu açıklamanın ardından belediye,  Ziya Kenğer ile sözleşmenin fesih edildiği açıklandı. Açıklamada, “Mersin İli Tarsus İlçesi İsmetpaşa Mahallesi 4798 ada 1 parsel de bulunan 17.525 m2 tapu alanında Tarsus Teski A.Ş tarafından yaptırılacak kentsel dönüşüm taşınmaz inşaat projesi kapsamında 15.03.2021 tarihinde yüklenici Ziya Kenğer (Ayyıldız İnşaat Gayrimenkul, danışmanlık) arasında imzalanan sözleşmenin ilgili kanunlara göre dürüstlük kurallarına aykırı hareket ederek ticari sırların ifşası ve sadakat yükümlülüğüne aykırı hareket etmesinden dolayı sözleşmenin feshine karar verilmiştir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA