ECZACILAR SALDIRIYA KARŞI KENETLENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ECZACILAR SALDIRIYA KARŞI KENETLENDİ!


 

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Özgün Sağır’a yapılan saldırı kınandı. Oda önünde yapılan basın açıklamasına çeşitli kesimlerin temsilcileri yoğun katılımla destek verirken saldırganın serbest kalmasına tepki geldi. Sağlıkçılar yetkililere saldırganın en ağır cezayı alması için çağrı yaptı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, Başkan Sağır’ın yanında olduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söylerken eczacı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustaga Gültak da, “Herkes bu alçaklığın saldırganın yanına kar kalmayacağından emin olabilir, söz veriyorum” dedi

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de mevzuata aykırı bir şekilde eczane açmak isteyen ancak dosyası reddedilen bir eczacının yakını Mersin Eczacılar Odası Başkanı Özgün Sağır’ı aracının önünü keserek darp etti. Saldırı oda önünde düzenlenen eylem ile protesto edilerek kınandı. Eyleme;

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney ve Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır’ın yanı sıra Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İstanbul, Gaziantep, Adana oda başkanları başta olmak üzere eczacılar, sağlık meslek örgütleri ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de destek verdi.

“Sağlık çalışanlarına şiddete son” pankartı açılan eylemde alkışlı protestoya da imza atıldı.

 

SALDIRGAN SERBEST KALDI

Oda adına hazırlan basın açıklamasını okuyan Mersin Eczacılar Odası Genel Sekreteri Mehmet Sait Eke, Başkan Sağır’a mevzuata aykırı bir şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını tarafından aracının önü kesilerek yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. “Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, mesai saati bitişi sonrası 13.10 sularında aracıyla takip ettiği oda başkanımızın aracının önünü keserek araç içinde ve dışında darp ettikten sonra çevredeki vatandaşların müdahalesiyle aracına binerek olay yerinden kaçmıştır.

Ne yazık ki şikayetimiz üzerine yakalanan  şahsın, yaşanan diğer bir çok şiddet  olayındaki gibi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendik.

Yapılan saldırı sonrası emniyet birimleri ve adli mercilerde hukuki işlemler devam etmekte olup, saldırgan gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini ve bu türden saldırıların yasalar ve mevzuat çerçevesinde yürüttüğümüz muvazaa ile mücadeleden bizi alıkoyamayacağını herkesin bilmesini isteriz.

 

“SALDIRILARIN, MÜCADELE AZMİMİZİ GÜÇLENDİRMEKTEN BAŞKA İŞLEVİ OLMAYACAK”

Mesleği ve meslektaşlarımızı savunmaya yönelik çalışmalarımızın karşısına çıkacak bu ve benzeri şiddet eylemlerinin, mücadelemizin meşruluğunu onaylamak ve birlikte mücadele azmimizi güçlendirmekten başka bir işlevi olmayacaktır. Mersin Eczacı Odası Başkanımız Uzm. Ecz. Özgün Sağır şahsında Odamıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz!!!

Tüm Türkiye'de Eczacı Odaları, kanunların kendilerine verdiği görev gereği mesleki ve etik değerleri korurken,  eczacılar ise birinci basamak sağlık kuruluşu olarak sundukları koruyucu sağlık hizmetleri gereği bireylerin en kolay ve hızlı ulaşabildikleri etkin ve yaygın sağlık hizmet sunucuları olarak görevlerini dün olduğu gibi bugün de yoğun çaba ve fedakarlıkla yerine getirirken şiddet eylemleriyle karşı karşıya kalmaları ve bu noktada sağlık çalışanlarının  hukuki koruma kalkanına sahip olmamaları kabul edilemez. Her gün ülkenin farklı bir yerinde gerçekleşen bu şiddet eylemlerine artık dur demenin zamanı çoktan geldi de geçiyor.

 

“SORUMLULARI GÖREVLERİNİN GEREĞİNİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Bu noktada sorumluları görevlerinin gereğini yapmaya, kime karşı yapılırsa yapılsın bu şiddet eylemlerini durdurucu önlemleri almaya çağırıyoruz.

Mersin Eczacı Odası Başkanımız Uzm. Ecz. Özgün Sağır’a geçmiş olsun diyor, bu türden alçakça saldırıların mesleki ve etik değerleri korumak için mücadele eden bizleri bir adım bile geri attırmayacağını siz değerli meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz, burada bulunarak bize desteklerini sunan dostlarımız ve bizi yalnız bırakmayan basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

 

“OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ, SALDIRGAN EN AĞIR CEZAYI ALMALI”

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney de, olayın takipçisi olduklarını ve saldırganın en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini söyleyerek, Oda Başkanı Özgün Sağır’ın arkasında olduklarını söyledi.

Üney, “Mersin’de 28 Ekim günü 25. Bölge Mersin Eczacı odası Başkanımız Özgün Sağır, bir eczacı yakını tarafından şiddete maruz kalmıştır. Sağır, araç içinde ve dışında fiziksel saldırıya uğramıştır. her şeyden önce başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütülmesi ve en ağır cezanın verilmesi gerekmektedir. Mevzuata aykırı şekilde eczane açmak istediği için talebi reddedilenlerin gerçekleştirdiği alçakça saldırının hiçbir açıklaması yoktur. Asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.

Muaza ile mücadele odalarımızın ve birliğimizin mesleğini korumak adına kararlılık ile sürdürdüğü en temel politikaların başında gelmektedir.

 

“BAŞKAN ÖZGÜN SAĞIR’IN ARKASINDAYIZ”

Oda başkanımız Özgün Sağır mesleğini etik değerler çerçevesinde sürdüren oda yönetiminde deneyimli, meslektaşlarının hak ve hukukunu her zaman koruyan başarılı bir oda başkanımızdır. Oda başkanı olmanın sorumluğu ile mesleğimizi korumak adına aldığı yaraların her birinin hesabını tek tek soracağız, 66 yıllık meslek örgütümüz ile oda başkanımızın arkasındayız. Olayın en yakın takipçisi olacağız. Toplum zağlığının korunması adına üzerine düşen görevi özen, dikkat ve başarılı ile yerine getiren başkanımız bundan sonra da aynı özveri ile çalışmaya devam edecektir. Biz de Türk Eczacıları Birliği olarak her zaman yanında olacağız. Birlik olarak bu şahsın adalet önünde cezalandırılması için olayın yakından takipçisi olacağız” dedi.

 

GÜLTAK: “SALDIRI BİZE YAPILDI”

Kendisi de eczacı olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, saldırıyı kınayarak, “1991 yılından buyana gururla bu mesleği yapıyorum. Uzun sürede Mersin Eczacı Odası’nın farklı kademelerinde yöneticilik yaptım. Dolayısıyla burası bizim evimiz ve yuvamız. Bu saldırı başkana değil, bize yapıldı. Birlik başkanımızın söylediği gibi ben de yerelde bir Belediye başkanı olarak bu olayı hukuk bazında birebir takip edeceğimin sözünü veriyorum. Hiç kimse bu densizliğini, alçaklığının yanına kar kalmayacağından emin olabilir, söz veriyorum. Bizzat takip edeceğim bu konuyu. Çünkü Özgün başkan olabilir ama o benim kardeşimdir ve benim kardeşime saldıran bana saldırmıştır. Dolayısıyla ben meseleye birazda öyle bakıyorum. Üstelik hiçbir suçu yokken sadece görevini yapan ve yasal olmayan isteklere direnen bir kardeşime birisi saldırı yapıyorsa ben de burada boş durmam, bununla ilgili her türlü takibi yapacağız. Kendisine ve tüm camiaya geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra da herkes bilsin ki Mustafa Gültak burada uzun süre yöneticilik yapmıştır, her zaman da burada olacaktır” diye konuştu.

 

SAĞIR’DAN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

Başkan Özgün Sağır da, kendisine verilen destekten ötürü katılımcılara teşekkür ederek, “Tüm meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütleri, hemşerilerimiz, sağlık odaları herkes burada. Herkese yanımda oldukları için teyekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA