1600 HEKTAR 45 DAKİKALIK GÖRÜŞME İLE İMARA AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1600 HEKTAR 45 DAKİKALIK GÖRÜŞME İLE İMARA AÇILDI


 

Mersin’in en değerli bölgelerinden Mezitli ve Yenişehir’i kapsayan Kocavilayet-Bozön Kesiminde bin 600 hektarlık alan 45 dakikalık görüşme ile imara açıldı! Karar şerh düşen CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, “Bekleyen raporlar varken bizim burada acelemiz ne? Bozon’u, Çavak’ı, Emirler’i imara sokmak için” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de ilçelerin 5 bin ölçekli Nazım İmar Planları ve buna bağlı olarak bin ölçekli uygulama imar planlarının hazırlanması kapsamında önemli gelişmeler yaşanıyor. Planlar ile şehrin geleceği şekillenirken böylesine hassas konuların kısa sürelerde yeterince tartışılmadan karara bağlanması tepki çekiyor.

 

OY BİLİGİYLE GEÇTİ

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında. Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 2. Etap 1. Bölge (Kocavilayet-Bozön Kesimi) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” ile komisyonların kararı oylandı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu'na müştereken havale edilen konu komisyonda ve mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

 

CHP’Lİ KARARA YILDIZ ŞERH DÜŞTÜ

Ancak Mersin’in en değerli bölgelerinden Mezitli ve Yenişehir’i kapsayan Kocavilayet-Bozön Kesiminde bin 600 hektarlık alan 45 dakikalık görüşme ile imara açılmasına CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız’dan tepki geldi.

Yıldız, “Buradaki muhalefet şerhimiz usule ilişkin. Burada yüzlerce dönüm araziyi sıfırdan imara açıyoruz. Bunu siz Eylül ayı oturumunda komisyona sevk etmişiz, iki kere toplanılmış ve sadece bir defa bu konu 45 dakika görüşülmüştür. Meclis üyeleri şu imar planları ile ilgili çerçeve çizebilecek olan var mı? Aceleye getiriliyor. Ama en azından meclis konuşsun. 13 ay bekleyen raporlar varken bizim burada acelemiz ne? Bozon’u, Çavak’ı, Emirler’i imara sokmak için. Coğrafyanın durumu nedir? Belediyeler ne diyecek konuşulması lazım” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA