SORUŞTURMA VE PROMOSYON İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORUŞTURMA VE PROMOSYON İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER


 

Mersin’de sağlık emek örgütleri, iş bırakma eylemlerine katılan sağlık emekçilerine yönelik disiplin soruşturmalarının sona erdirilmesi ve banka promosyon sorununu çözümü için bir araya gelerek, İl Sağlık Müdürlüğüne karşı dik duruş ortaya koydu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de ki sağlık emek örgütleri sorunlarını özümü için bir araya geldi. Mersin Tabip Odası’nın çağrısı ile bir araya gelen Genel Sağlık-İş, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hekim Birliği ve Mersin Aile Hekimleri Derneği, sorunlarına karşı birlikte duruş sergileme kararı aldı.

Sağlık emek örgütleri daha sonra, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi. Karşılıklı görüş ve önerilerin sunulduğu toplantıda özellikle banka promosyonları ve iş bırakma eylemlerine katılan sağlık emekçilerine yönelik disiplin soruşturmaları sorunu gündeme taşındı.

 

EYLEME KATILAN SAĞLIKÇILARA DİSİPLİN SORUŞTURMASI HUKUK DIŞI

Görüşmede Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan iş bırakma eylemlerine katılan sağlık emekçilerine bu nedenle disiplin soruşturması başlatılamayacağının altı çizildi. “İş bırakma eylemleri, sendikal faaliyette bulunma ve örgütlenme özgürlüğünün bir gereğidir” denilen toplantıda, sağlık emekçilerinin söz konusu meşru hak arayışı ve sonrasında gerçekleşebilecek her türlü baskı ve idari soruşturmanın keyfi ve hukuk dışı olduğu vurgulandı.

 

PROMOSYON İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ayrıca Sağlık Müdürlüğünün Aralık 2019 da imzaladığı banka promosyon sözleşmesinin feshi konusunda uzun süredir süren tepkiler de ele alındı. Görüşme sonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile bilgi kirliliğine son vermek ve şeffaf bir şekilde süreci yönetmek için 31 Ekim 2022 tarihine kadar itiraz ettiği halde Eft-havale kesintisi, kredi kartı yıllık aidatı geri ödemesi banka tarafından yapılmayan personelin belgeleri ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurması halinde müdürlüğü tazminatsız fesih işlemini gerçekleştirmesi kararına varıldı.

Böyle bir durum yoksa 31 Ekim 2022'de bankaya tazminatlı fesih ve yeni ihale süreci için çalışmalar başlanması kararı alındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA