TOROSLAR’A 21 KAT GELDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’A 21 KAT GELDİ!


 

Toroslar’da, Cumhur İttifakı’nın ısrarı ile 9’uncu etabı kapsayan batıda müftü deresi doğuda Akbelen Bulvarı, güneyde Hüseyin Okan Mezeci bulvarı ve kuzeyde 4. Çevre Yoluna sınırı bulunan 315 hektarlık alan 21 kat yüksekliği hakkı elde etti. CHP’nin karşı çıktığı ve itirazların dikkate alınması çabası Büyükşehir Meclisinde karşılık bulmadı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kentsel planlamada en sorunlu bölgelerden olan Mersin’in Toroslar ilçesinin imar planları ilçe belediyesi ile Büyükşehir arasında gidip gelirken, bölgenin yapısını büyük ölçüde değiştirecek düzenlemelere imza atılıyor.

Toroslar’da, Cumhur İttifakı’nın ısrarı ile 9’uncu etabı kapsayan batıda müftü deresi doğuda Akbelen Bulvarı, güneyde Hüseyin Okan Mezeci bulvarı ve kuzeyde 4. Çevre Yoluna sınırı bulunan 315 hektarlık alan 21 kat yüksekliği hakkı elde etti.

 

BAŞKAN YILMAZ’IN ÇALIŞMALARI MEYVESİNİ VERDİ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın özellikle üzerinde durduğu bölgedeki kat yüksekliği ve yoğunluğunun arttırılması ile ilgili çalışmalar meyvesini verdi.

Toroslar’da, Cumhur İttifakı’nın ısrarı ile 9’uncu etabı kapsayan batıda müftü deresi doğuda Akbelen Bulvarı, güneyde Hüseyin Okan Mezeci bulvarı ve kuzeyde 4. Çevre Yoluna sınırı bulunan 315 hektarlık alan 21 kat yüksekliği hakkı elde etti.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Ancak Toroslar 9. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu kapsamındaki düzenlemenin 21 kata çıkarılacak bölüm için 46 itiraz geldi. İtirazlar Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonlarında ele alındı.

Komisyon oy çokluğu ile itirazları reddetme kararı alırken CHP grubu tepki gösterdi ve şerh düştü.

 

CHP TOROSLAR’DA 21 KATA KARŞI ÇIKTI

Büyükşehir Belediye Meclisini Ekim ayı toplantısında CHP Grubu adına söz alan Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Gülcan Kış, “Toroslar’ın 5. etabı ile ilgili de itirazlar gelmişti. Benzer bir konu. Toroslar’ın 9. etap bölgesi, batıda müftü deresi doğuda Akbelen Bulvarı, güneyde Hüseyin Okan Mezeci bulvarı kuzeyde de 4. Çevre Yolu ile olan sınıra sahip yaklaşık 315 hektarlık bir alanı kapsamakta burası. Mevcut 70 itirazın 46’sının ortak konusu; 21 olarak belirlenen kat yüksekliğinin 2 kata düşürülmesi ile ilgili.

Yaptığımız incelemelerde serbest tip olarak belirlenen bu bölgede yapılaşma büyük oranda tamamlanmış, yeni bir ada bütünlemesi oluşturulmamış, parsel ve ada düzenlemesini özendirecek her hangi bir düzenleme yapılmamış, mevcut parselosyon ve ada düzeni de korunarak sadece plan üzerinde kat yüksekliğini 2’den 21’e yükseltmek üzere bir karar alınıyor. Bu da zaten tarafımızca uygun görülmeyerek oy çokluğuyla alınan bir karar. Dolayısıyla bölge halkını da görüşü alınmadan, detaylı analiz yapılmadan, sosyal ve altyapı ihtiyaçları karşılanmadan mevcut parsel ve ada düzeni korunarak bu bölgenin kat yüksekliğinin 21’e çıkarılmasının bölgeye hiçbir katkısının olmadığına kanaat getirerek şerh  düştük. Bu bölgedeki kat yüksekliğinin 2 kata düşürülmesi ile ilgili itirazların tamamını doğru bularak şerhimizi koyduk” dedi.

 

Oylamada teklif komisyondan geldiği haliyle oylandı ve Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğü ile 21 kat itirazları reddedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA