GÖZLER BÜYÜKŞEHİR’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER BÜYÜKŞEHİR’DE!


 

Bugün yapılacak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, geçtiğimiz günlerde yapılan terör operasyonu sonrası Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in tutuklanmasının gündeme gelmesi ile tansiyonun yüksek olması bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi bugün Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğimiz günlerde yapılan terör operasyonu sonrası Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in tutuklanmasının gündeme gelmesi ile tansiyonun yüksek olması beklenen mecliste yoğun bir gündemde ele alınacak. Toplantıda birimlerden gelen 19 konunun yanı sıra komisyonlarda gelen 23 konu ele alınacak.

 

GÜNDEM İMAR DÜZENLEMELERİ

Ağırlıklı olarak imar planlarının ele alınacağı toplantıda; Büyükşehir Belediyesince hazırlanan; Deliçay ile Tarsus İlçe sınırı arasında, üst ölçekli plan kararlarında belirtilen sanayi ve çalışma alanları koridoru ile Kazanlı, Sarıibrahimli, Nacarlı ve Huzurkent yerleşim alanları ve diğer kırsal yerleşim alanlarını kapsayan “Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 2. Etap 2. Bölge 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” ile ilgili konunun görüşülmesi öne çıkacak.

 

İŞÇİLERE ÖDEME İÇİN ÖDENEK AKTARIMI TALEBİ

Mecliste ayrıca; ödeneği yetmeyecek birimlere aktarımlar yapılması teklifi de gündeme gelecek.

Özellikle İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda; 2022 Mali Yılı için temel maaşlar, zamlar ve tazminatlar, sendika ödeneği, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, sürekli işçilerin ihbar ve kıdem tazminatları, sosyal güvenlik prim ödemeleri, sağlık primi ödemeleri, müteahhitlik hizmetleri ve taşıt kiralaması giderleri tertiplerindeki ödeneğin yıl sonuna kadar yetmeyeceği tespit edildiğinden; söz konusu ödemelerinin yapılabilmesi amacıyla ilgili tertiplere ödenek aktarılması ile ilgili konunun görüşülmesi istenecek.

 

TABELA VE GÖLGELİKLERİ BÜYÜKŞEHİR ÖDESİN

Komisyonlara havale edilen konular kapsamında ise Akdeniz İlçesi, İstiklal Caddesi’nin Tren Garı ile Özgür Çocuk Parkı kavşağı arasında bulunan kısımda yol düzenleme projesi kapsamında; zemin katta yer alan dükkanlarda yapılacak tabela ve gölgelik düzenlemesi masraflarının tamamının belediye tarafından karşılanması ile ilgili teklif ele alınacak.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulacak Kent Estetiği ve Sürdürülebilir Kent Kurulu Çalışma Esaslarına, Usullerine ve Oluşumuna İlişkin Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi de sağlanacak.

 

SİLİFKE, ERDEMLİ VE MUT EK ÖDENEK İSTİYOR

Toplantıda; Mut Belediyesi’nin 2022 mali yılı 22 milyon TL, Erdemli Belediyesi’nin 65 milyon TL ve Silifke Belediye Meclisi’nin 06.09.2022 tarih ve 2022/86 sayılı kararı ile kabul edilen 2022 mali yılı 70 milyon TL ek ödenek talepleri de ele alınacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA