Ticaret Borsası’nda seçim günü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ticaret Borsası’nda seçim günü!


 

Mersin Ticaret Borası üyeleri, bugün yeni yönetimi belirlemek için sandık başına gidecek. 5 dönemdir başkanlık yapan Abdullah Ö. Özdemir, bu defa ilk kez bir rakip ile yarışacak. Son olarak AKİB seçimlerinde Arbel grubunu deviren Başhan Grubu’nun desteklediği Bülent Elbeyli’nin, Özdemir’e karşı aday olduğu seçimlerde ilk etapta 7 meslek komitesi 14 kişilik meclis üyelerini belirleyecek. Daha sonra meclis kendi içerisinden yönetimi seçecek.

Hediye Eroğlu 

Kuruluşunun 96’ıncı yılını kutlayan bin kişilik üyeye sahip Mersin Ticaret Borsası’nda, bugün seçim için sandık başına gidiliyor. Genelde tek liste ile gidilen seçimler ile hareketli bir seçim dönemi yaşamayan borsa da bu defa işler farklı ilerliyor.

1 Ekim günü borsanın Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan 9 Ocak Mahallesi’ndeki yerleşkesinde yapılacak seçimlerde, ilk etapta borsanın 7 meslek komitesinin asil ve yedek üyeleri ile 14 kişilik meclis asil ve yedek üyeleri seçilecek.

Oy verme işlemi sabah 09:00'dan akşam 17:00’ye kadar devam edecek.

Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, TOBB Genel Kurulu asil ve yedek delegeleri, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi  ise 7 Ekim 2022 Cuma günü yapılacak.

 

AKİB SONRASI BORSA’DA DEĞİŞİM HAREKETİ BAŞLATILDI

Bir oyun bile çok değerli olduğu seçimlerde 1995 yılından buyana 5 dönemdir başkanlık görevini yürüten Abdullah Ö. Özdemir, bu defa ilk kez bir rakip ile yarışacak.

Son olarak Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesindeki 8 birlikten biri olan Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği seçimlerinde Arbel grubunu deviren Başhan Grubu’nun desteklediği Bülent Elbeyli Özdemir’e karşı yarışacak. AKİB’deki değişim rüzgarını borsaya taşımak isteyen Başhan ekibinin, Elbeyli ile ‘temiz bir sayfa’ sloganıyla yola çıkması dikkat çekti.

Elyebyli’nin başkanlığa aday olduğu seçimlerde Başhan Grubu’nun başkanlığını yapan Hüsamettin Memiş de, Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı için yarışıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA