Gazetecileri serbest bırakın | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gazetecileri serbest bırakın


 

Mersin’de bir grup gazeteci Diyarbakır’da 16 Haziran’da tutuklanan meslektaşlarına destek için kart ve kitap göndererek serbest bırakılmaları için çağrı yaptı.

 

 

Mersin'de Dicle Fırat Gazeteciler Derneği üyesi bir grup gazeteci 16 Haziran'da Diyarbakır'da tutuklanan meslektaşlarına destek olmak için kart ve kitap gönderme etkinliği düzenledi. Etkinlik öncesi Mersin merkez postane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir ve HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş da katıldı.

Mersin'de Dicle Fırat Gazeteciler Derneği üyesi Mahmut Sönmez burada yaptığı açıklamada,

Diyarbakır’da 8 Haziran tarihinde Kürt gazetecilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Operasyonda 20’si gazeteci 22 kişi gözaltına alındığını ve 8 gün boyunca emniyette tutulduğunu anlatan Sönmez, "Bu operasyon kapsamında JinNews, Pel, Piya ve Ari Prodüksiyon şirketlerine baskın düzenlenerek fotoğraf makineleri, kamera, bilgisayar hard disklerinin de aralarında olduğu mesleki ekipmanlara el konuldu. Piya ve Ari prodüksiyon şirketleri ise 1 ayı aşkın süre arama adı altında ablukaya alındı ve çalışanların içeriye girişleri engellendi" şeklinde konuştu.

 

"HABER SUNDUKLARI PROGRAMLAR SUÇ GİBİ GÖSTERİLDİ"

8 günlük gözaltı sürecinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne çıkartılan gazetecilerden JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, MA Editörü Aziz Oruç, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş,  gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandığını anlatan Sönmez, "16 gazetecinin savcı ve hakimlik ifadeleri sırasında haberleri, sundukları programlar suç gibi gösterilirken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ise fotoğraf makineleri, kamera ve gazete arşivlerini suç delili olarak sergiledi" ifadelerini kullandı.

 

"ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN"

Bugün burada 3 ayı aşkın süredir özgürlüklerinden kopartılan 16 gazeteci için bir araya geldiklerini anlatan Sönmez şunları söyledi: "Gazeteci arkadaşlarımızın tutuklanması üzerinden 3 ay geçmesine rağmen haklarında yürütülen soruşturma tamamlanıp iddianameye dönüştürülmediği gibi tutukluluğa yapılan her bir başvuruya ise olumsuz yanıt verildi. Kısa sürede iddianame hazırlanarak ve arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerekiyor. Basının özgür olmadığı bir ortamda özgürlükten söz edemeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bir an önce 16 meslektaşımız başta olmak üzere tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz.  Bu nedenle de yaptıkları haber ve programlar nedeniyle özgürlüklerinden alı konulan 16 meslektaşımız şahsında herkesi Gazeteciliği Savunmaya çağırıyoruz. Bir kez daha meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu haykırmak ve herkesi bu mücadelede ortaklaşmaya çağırıyoruz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA