PTT’DE SÜRGÜNLER GERİ ALINSIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT’DE SÜRGÜNLER GERİ ALINSIN


 

Mersin’de örgütlü bulundukları PTT’de uğradıkları sendikal ayrımcılık, sürgün ve baskılara tepki gösteren Haber-Sen üyeleri, insanlık suçu olarak nitelendirdikleri sürgünlerin geri alınmasını istedi.

Hasan Küçük

 

Mersin'de Haber-Sen üyeleri PTT'deki  baskılar, sendikal ayrımcılık ve bazı arkadaşlarının sürgüne gönderilmesine tepki göstermek için Yenişehir Posta Dağıtım Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "PTT'deki sürgünlere, hukuksuzluğa, liyakatsizliğe karşı yürüyoruz","Sürgün insanlık suçudur" pankartı açılan eylemde konuşan Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT de her geçen gün keyfi uygulamalar arttığını iddia ederek "Artan bu keyfi uygulamalara sendikamız Haber-Sen karşı duruyor ve alternatif olması gereken uygulamaları PTT yönetimine sunuyor. 21.yüzyılda olduğumuz bu dönemde çağdışı uygulamalar ve usulsüzlüklerle sürekli gündeme gelen bir kurumda hiç kimse mutlu değil" dedi.

 

"ÜYELERİMİZ HAKSIZLIKLARI DİLE GETİRDİĞİ İÇİN SÜRGÜN EDİLİYOR"

Ülkenin dört bir tarafında temsilcilerinin 7201 sayılı Tebligat Yasasının gereklerini yerine getirmeyerek suç işleyen kurumun  hukuksuzluğuna hayır dediği, 2018'den bugüne kadar kuruma personel alımının yapılmamasının doğru olmadığını söylediği, 2014'ten beri görevde yükselme sınavı açmayıp kendi yandaşlarını yükseltip görev vermelerine itiraz ettikleri, kurumda parçalı personel yapısı, performansa dayalı, esnek çalışma, angarya, sayı dayatmasına karşı çıktıkları, liyakatsiz iş bilmez kadroların idarelere atanmasına dur dediği ve usulsüzlük, yolsuzluk ve bilinmeyen zararlara karşı emekçilerin sesini çıkarttığı için PTT tarafından sürgün edildiğini vurgulayan Balcan, "Genel itibari ile taleplerimiz PTT’nin yasa, kanun, ve yönetmeliklere riayet etmesidir. PTT sürgün edilen yöneticilerimizin hizmet gereği ile yaptığını ifade ediyor. Hizmet gereği dedikleri konu; insanlık dışı uygulamalardır.  Bir temsilcimizi İstanbul’dan 1800 km uzaklıktaki Hakkari Çukurca’ya, kanser hastası olan Şube yürütme kurulu üyemizi tedavi olamayacağı tam teşekkülü hastane olmayan yere göndermek midir? Ya da eşi de posta emekçisi olup iki küçük çocuğu olan Merkez Denetleme Kurulu üyemiz bir kadını ailesinden ayırarak Batman’dan Iğdır’a göndermek midir?" ifadelerini kullandı.

 

"YETKİLERİNİZİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN VAZGEÇİN"

PTT yönetimin yetkilerini kötüye kullanarak 4688 sayılı Kanun’un 18. Maddesini bilerek ve isteyerek çiğneyerek kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün gördüğünü anlatan Balcan şöyle devam etti: "Sendikal faaliyet yürüten önceki dönem Genel Başkanımız ve aynı zamanda Mersin il temsilciliği yapan Musa Özdemir’i Kayseri’ye, Merkez Denetleme Kurulu Üyemiz Seyran Şık Karabulut’u Iğdır’a, Diyarbakır Şube Yönetiminden Cengiz Oluç ve Batman İl Temsilcimiz Erdal Tilen’i Kozluk ilçesine, İstanbul Şube Denetleme Kurulu Üyemiz Mesut Düzova’yı Şanlıurfa’ya, İstanbul’da işyeri temsilcimiz Fatih Karagöl’ü Hakkari Çukurca’ya, Ankara da İşyeri temsilcimiz Baki Çınar’ı Gaziantep’e, Erzincan İl Temsilcimiz Erdal Taner’i  İliç ilçesine yasaya açıkça aykırı olmasına rağmen iş yerlerinden ve ailelerinden kilometrelerce uzağa ve örgütlenme alanının dışına sürerek faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar"

 

"HUKUK DIŞI UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN"

Eylemlerinin amaçlarının ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınmasını talep etmenin

hukuksuzluklara sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurgulamak olduğunu anlatan Balcan şunları söyledi: "Bu sorumlulukla; yaşadığımız sorunları ve taleplerimizi buradan bir kez daha duyurmak istiyoruz. Bugün, kurumlarımızda yapılan tayin ve atamalarda kıstas siyasi iktidara yakınlıkla ölçülmektedir. Unvan alabilmek ve istediğin yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlık hakim anlayış haline gelmiş. Görevde Yükselme Sınavlarında yaşanan hukuka aykırılıklar ile yeni mağduriyetler ortaya çıkmış, kurum içi eşitsizlikler derinleşmiş, iş barışı bozulmuştur. Tüm bu yaşadığımız hukuksuzluklar karşısında Anayasal bir hak olan basın açıklaması yapma hakkımız her defasında engellenen keyfiliklerle karşı karşıya kalmaktayız.

 

"HUKUKSUZLUKLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

 İşin özü; demokrasi söylemlerini ağzından düşürmeyip, tam aksi uygulamalar yapan siyasi iktidarın kurumlara atadığı bürokratların “ben yaparım oldu” anlayışı sonucu pek çok hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Bu hukuksuzluklar açıkça Anayasaya, ulusal ve uluslararası yasalara aykırı olduğu gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa aykırılık taşımaktadır. Bu kararların alınmasında söz sahibi olan kurum yöneticilerine sesleniyoruz; “Hukuka aykırı bir şekilde verdiğiniz bu kararlardan bir an önce vazgeçin!”  Bizler; bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız."

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA