ESENBAĞLAR’DA KAMUSAL ALAN İŞGAL ALTINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESENBAĞLAR’DA KAMUSAL ALAN İŞGAL ALTINDA


 

Mersin’in Mezitli İlçesi Esenbağlar Mahallesi’ndeki orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle hazineye devredilmesi için yazışmaları süren 45 dönüm arazi bazı şahıslar tarafından işgal edilirken muhtar Hasan Develi işgalin önlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

HASAN KÜÇÜK

 

Mezitli İlçesi Esenbağlar Mahallesi’ndeki Esenbağlar Sitesi’nin alt tarafında bulunan kamuya ait 45 dönüm arazinin işgali yaşanıyor. Alınan bilgiye göre Esenbağlar sitesinin alt tarafında bulunan 45 dönümlük arazi 2017 yılı öncesi ecrimisil ödenerek tarım ürünleri yetiştiriliyordu. İmar çalışmalarında alan ormanlık alan olarak kayda geçirildi. Şimdilerde ise söz konusu alanın orman vasfını yitirdiği gerekçesi ile Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile orman alanından çıkarılarak hazineye devredilmesi için yazışmalar yapılıyor. Ancak birilerin söz konusu alanın çevresini tel örgü ile çevirip konteynerler koyarak işgal ettiği iddia ediliyor. Esenbağlar Muhtarı Hasan Develi şahısların işgal ettikleri yerden çıkarılması için Mezitli Kaymakamlığı’na 25 Temmuz’da dilekçe verdi. Mahallelerindeki 4558 parsel işgal altında olduğunu ifade eden Develi dilekçesinde; “4558 parsel önceden orman parseli iken orman sınırlarından çıktığından Hazineye  devir aşamasında bulunmaktadır. Bu parsel vatandaşlar tarafından tel örgü çekmek ve konteyner koymak suretiyle işgal edilmektedir. Mahalle Muhtarı olarak bu parselle ilgili Orman Müdürlüğünü ve Çevre ve Şehircilik, Milli Emlak Müdürlüğünü aramama rağmen sahip çıkan bulunmamaktadır. Bu parselin işgalinin önlenmesi için Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Milli Emlak Müdürlüğü tarafından gerekli tespitler yapılarak bu yerden def edilmesi istiyoruz” dedi.

 

“KONTEYNER KOYUP ÇEVRESİNİ TEL ÖRGÜ İLE ÇEVİRMİŞLER”

Muhtar Develi gazetemize yaptığı açıklamada ise, Esenbağlar sitesinin hemen altında bulunan 45 dönüm büyüklüğündeki 4558 no’lu parselin orman vasfını yitirmesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı kararı ile hazineye devredilmesi için yazışmaların sürdüğünü söyledi. Bununla ilgili dosyanın kendisine de geldiğini ifade eden Develi, “Buradaki bazı kişiler burasını sahiplenip konteyner bırakıp çevresini tel örgü ile çeviriyorlar. Orman Bölge Müdürlüğünü aradım. Bizden çıktı burası Milli Emlak’a devroldu diyorlar. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nü aradım. Süreç devam ediyor bize daha devrolmadı

diyorlar. Buraya bir çözüm bulunması lazım. Vatandaşların elinden alınması lazım. Burası halkın malı. Okul, hastane, sağlık ocağı gibi köyümüz insanlarının yararlanabileceği bir yer yapılsın” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA