“CMK ÜCRETLERİNDE ADİL ARTIŞ TALEP EDİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CMK ÜCRETLERİNDE ADİL ARTIŞ TALEP EDİYORUZ”


 

Bakanlık ile TBB arasıdaki görüşmeler sürürken Mersin Barosu’nun Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerde Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı olan Cengiz Çatak’dan, “CMK ücretlerinde adil artış talep ediyoruz!” çağrısı geldi.

Hediye EROĞLU

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı R. Erinç Sağkan, yönetimi aralarında Mersin’in de olduğu Baro Başkanlarından oluşan bir heyet ile 5 Temmuz’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ana gündem maddelerini, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin güncellenmesi, CMK Ücret Tarifesi’nin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile eşitlenmesi ve birikmiş adli yardım ücretlerinin ve beraat vekalet ücretlerinin ödenmesi konuları oluşturdu.

Görüşmede Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Bakanlık bürokratları ile TBB Heyeti arasında; Adli Tatil sürecinde ortak çalışma yapılarak 2023 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin ve CMK Tarifesi’nin Eylül 2022 başında yürürlüğe girecek şekilde hazırlanması ve 2023 tarifelerinin bu şekilde öne alınarak erken uygulanması konusunda mutabakata varıldı. Bakanlık ile TBB arasıdaki görüşmeler sürürken Mersin Barosu’nun Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerde Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı olan Cengiz Çatak’dan, “CMK ücretlerinde adil artış talep ediyoruz!” çağrısı geldi.

 

ADİL YARGILANMA İÇİN AVUKATIN VARLIĞI ŞART

Sosyal medyadan yaptığı açıklama ile yetkililere seslenen deneyimli avukat Çatak, 25/08/2022 tarihinde, TBB ile Adalet Bakanlığı arasında, CMK ücret tarifesinin belirlenmesine yönelik bir görüşme gerçekleştirileceğini anımsattı.

Ceza yargılamasında avukatın varlığının, işkence ve kötü muamelenin, hukuka aykırı durumların yaşanmasına engel teşkil ettiğini işaret eden Cengiz Çatak, bu sayede adil yargılanma hakkının tesisinin sağlandığını vurguladı.

 

ETKİLİ VE SONUÇ ALICI EYLEMLER ÇAĞRISI

“CMK ücretlerinin, yargının kurucu unsuru olan savunmaya yakışır düzeye getirilmesi ve angaryaya dönüşmüş olan sistemin revize edilmesi gerektiği açıktır” diyen Cengiz Çatak, “Bu bağlamda, CMK ücretlerinin asgari ücret tarifesinin altında belirlenmemesi gerektiği ülkemizin mevcut ekonomik koşulları da değerlendirildiğinde bir hayal değil zorunluluk olarak kendini göstermektedir.

Demokrat Avukatlar Grubu olarak, konuya dair tatmin edici düzenleme yapılmaması halinde, mensubu olduğumuz Mersin Barosu’nu ve TBB’yi, meslektaşlarımızın hak ettiği ücret alınıncaya kadar etkili ve sonuç alıcı eylemler düzenlemeye davet ediyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA